[英國線] 新Hashtag:#HKisGB — 叫英國攞返香港主權 !

4367 回覆
1812 Like 198 Dislike
你話

"樓主不如返英國住返6年,攞返本bc passport先講啦。你都要時間建立social network,人愈大愈難識朋友,所以90年代走嘅上一輩,好多因爲識唔到朋友,生活苦悶而回流"

其他人生活係點, 同我去唔去英國, 根本完全無關. 懷疑你想釣人location, 好合理
你喺#2037 邊忽可以明確表達到"係咪應該趁後生早啲走呢" 呢個意思?
黨安法就立咗, 呢個就客觀事實嚟. 有問題的話都係你句說話有問題, 而唔係我諗多咗
你#2037 話"所以90年代走嘅上一輩,好多因爲識唔到朋友,生活苦悶而回流"

咁你講到有人回流, 因為日常生活嘅問題(生活苦悶) 而唔走的話, 咁留喺香港/回流, 咪要因為日常生活問題而take 被黑警打鳩死嘅risk囉
但你話"樓主不如返英國住返6年,攞返本bc passport先講啦", 呢句首先就係對我講, 而你呢句說話就係assume咗我唔喺英國. 我一正面回應的話, 就可以暴露自己身處咩國家.

懷疑你想釣人location, 好合理
呢句之後你加咗"回流", 咁完全係似叫人唔好去多過早啲去.
但你話"樓主不如返英國住返6年,攞返本bc passport先講啦", 呢句首先就係對我講, 而你呢句說話就係assume咗我唔喺英國. 我一正面回應的話, 就可以暴露自己身處咩國家.

疑似釣人location , 已經係你嗰句嘅問題
你本人無等如大環境上其他人無? 玩完以偏概全未?
班國際戰線kol唔係咁諗喎
你問過佢地未呀?
我點樣回應都好, 你咁講得, 你話"樓主不如返英國住返6年,攞返本bc passport先講啦", 懷疑你想釣人location, 好合理
"你覺得而已"? 你喺#2037 句說話係無法可以明確表達到"係咪應該趁後生早啲走呢" 呢個意思.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞