[英國線] 新Hashtag:#HKisGB — 叫英國攞返香港主權 !

4367 回覆
1812 Like 198 Dislike
唔好成日FF 啦, 打多啲飛機,打完就瞓陣,瞓醒再打
表忠唔係用口
機會主義者把口最叻
但實際就做可以係相反
打仗時表忠就係生命保護生命
好過你而家整一萬個hashtag
#hkbelongs2theuk

好似好啲

#hkisgb 係「香港係大英」
有啲唔知做乜鳩咁
咪就係,條友一直都迴避你呢點
回歸英國
交埋稅比英國都得
你啲思維真係好中國
仗都未有就講明效忠英國何來牆頭草

就係明知情況好難,但照做先得外國尊重,依個係點解外國讚我地嘅原因,對住支那我地無槍都勇敢面對遊行

如果學你講無可能唔做會無命咁講咩抗爭講咩五大訴求,你宜家對住黑警唔危險咩,有訴求又唔敢講咁返屋企訓啦
袁爸爸都叫人搞英國線拿番主權
一早表明效忠,再一直都表明效忠,咁都叫牆頭草的話,真係唔知咩先唔叫牆頭草
打仗時表忠就係生命保護生命
咁你食屎啦,你咁樣憑咩想人救你正一牆頭草
英國咁講忠誠唔係一早效忠而係打先效忠正一支那人
寧願交稅俾英女皇買杉都唔想俾支那拎
打先效忠,呢啲唔叫牆頭草
但一早效忠反而係牆頭草?
條友都goodest logic囉
樹倒猢猻散 咪支那人性格囉

福克蘭群島係明知己經被阿根廷佔領左都誓死效忠英國,英國先出兵救

你老母就同我講打先效忠,同上一代班廢老一樣
咁唔怪得人地當年唔出兵啦
屌,真係笑死人

當年成班香港人無效忠英國,覺得自己係中國人
而家要錯多次?黐撚線
同埋咩叫要求英國佬係貪心

明明我地係主張請求英國救
合情理嘅野點解唔可以請,我地唔好屌英國咪得囉

話唔定英美一早想搶香港豬肉,佢地科技又勁到可以守香港,邊有人知呀,自己想要都唔講人地點幫你呀
你地先唔明咩叫機會主義者
用把口表忠唔代表你打緊仗果時一樣咁忠心
更唔代表你打完仗都一樣咁忠心
你唔到人背叛果刻其實你唔會知邊個先係機會主義者
而家香港人又冇係中英之間搖擺不定
何來牆頭草之說?

再講
航母黎左南海跟本唔代表d咩
黎左都可以走
而家全英國除左頂層高官之外跟本冇人覺得要打仗
分分鐘仲覺得犧牲自己既福利送個居留權比你已經做左聖人
冇啦啦同人講要用佢地既人命換塊佢地成世都未必會踏足既土地返黎
呢啲唔係得一想二係咩?
做左先 得唔得一件事!
#HKisGB
#hkbelongs2theuk
咁你講都唔講又點知你忠心,即係打贏先講就叫忠心呀?咁你想幾時呀on9,支那係己經佔領左香港呀,宜家講都唔叫有說服力咁幾時有呀

打唔打係英國話事,話唔定英國一早想打柒支那拎香港但無籍口,宜家有正義藉口可以說服國民,邊個知

同埋你訓撚醒未,香港本身係屬於英國。咩本身就係英國土地,拎返天經地義,驚損失就講都唔敢講正一縮頭烏龜,支那人就係咁先一世做奴隸
民族自強 香港獨立

打緊仗表忠方法隨手都數到十種八種出黎
每一種都有用過和平時期既9up

福克蘭當時係被入侵
香港97年已經正式還左
英國係民主國家
唔係一個有意志既人黎
當派隻航母黎南海都比報紙屌既時候
你覺得人地有幾想打仗?
宜家香港己經有黨安法,即係主張歸英係犯法,宜家講先最危險,宜家講都叫牆頭草,你無野呀,如果宜家要冒住俾港共拉嘅危險黎效忠都叫唔代表忠心咁幾時先忠心?

唔好拎香港同其他土地比,你被個變態佬搶走左你同間屋被強姦左二十幾年,宜家老豆救返你,所以就唔可以同老豆講不如搶返本來係屬於我地間屋,因為佢好好打同佢打會有可能死唔值,你一講就係貪心想一得二
你宜家黨安法冒住俾人拉嘅危險表忠都叫無誠意你玩野呀

宜家咪就係講緊支那違約,香港係要俾返英國囉明未呀,你供樓供到一半唔供,銀行唔撚收返呀

你點撚知人地民意係點,話唔定英國人民支持打柒支那你撚知,佢地民意唔想就自然唔打,你講都唔講人地點幫你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞