[英國線] 新Hashtag:#HKisGB — 叫英國攞返香港主權 !

4367 回覆
1812 Like 198 Dislike
你#2037 咁講, 即係以"樓主無居英權"去講, 但你無證據去證明樓主國籍嘅情況之下咁講, 你句說話就係有誤導性
你句說話有歧義, 已經可以係有誤導性出現, 唔好偷換去"邊個俾我誤導左"
一句反問唔係理據嚟.
你要反對我話你#2037 呢句說話有誤導性的話, 你就需要畀出理據去反駁
一句反問唔係理據嚟.
你要反對我話你#2037 呢句說話有誤導性的話, 你就需要畀出理據去反駁
歧義是一個字詞或語句可理解為多種意思的現象。
你唔畀出理據去反駁, 單係反問, 咁你即係為你嘅誤導性句子轉移視線
但你#2037 #2110, 並無表達到你係"假設"
你話"你答唔到我問題,即係你嘅理論有錯"係無理據指控
因為你無畀出理據去反駁, 就已經唔可以話"你嘅理論有錯"
一句反問唔係理據嚟.
咁你#2136 聲稱"你答唔到我問題,即係你嘅理論有錯" 就係錯.
因為如果只係"唔同意我"的話, 咁即係係你嘅主觀意見而非事實陳述, 咁根本就唔會因為我唔答你, 而你可以證明"你嘅理論有錯", 即係話, 你#2140證明咗你#2136 係老屈
你又再用轉移視線呢個邏輯謬誤去詭辯, 去迴避你老屈我呢個問題
紅鯡魚(Red Herring)是英文熟語。指以修辭或文學的手法轉移議題焦點與注意力,是一種政治宣傳、公關及戲劇創作的技巧,也是一種邏輯謬誤。
你又再用轉移視線呢個邏輯謬誤去詭辯, 去迴避你老屈我呢個問題
紅鯡魚(Red Herring)是英文熟語。指以修辭或文學的手法轉移議題焦點與注意力,是一種政治宣傳、公關及戲劇創作的技巧,也是一種邏輯謬誤。
條痴線佬一開波已經邏輯混亂
睇都廢事
一睇條友啲典型詭辯手法
就知九成九係魯柒
又見面啦🤣巴打,其實唔明點解要反對,英國比到自由自主你,一做英國屬地就有英美照住,經濟亦都有英美日德澳紐撐住,可樂而不為
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞