沈門師兄弟吹水區暨拜師區 (十七)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike

死啦,原名係咩 灰弟?

有d 唔慣 咁以後點叫你好

死啦,原名係咩 灰弟?

樓上d女咁撚大波
不過師父鐘意樣衰零波又老又巢皮

仲有黑鮑牛肺,唔係垃圾都唔放入口
樓上d女咁撚大波

師傅個人環保,人地唔要既野佢爭住要,冇人要先拎黎循環再用。M記啲2手薯條同992就係例子
樓上d女咁撚大波

師傅個人環保,人地唔要既野佢爭住要,冇人要先拎黎循環再用。M記啲2手薯條同992就係例子

上返注香先
上返注香先

\|/
上返注香先

\|/

又黎亂講嘢啦
上~香~
\l/
\|/
\|/
上馬!
沈家軍繼續大報復!

[quote]上馬!
沈家軍繼續大報復!

隻熊未開市已經收回🤦🏽‍♂️🤦🏽‍♂️

死啦,原名係咩 灰弟?

今日阻力圖要係24600打交差,大師兄好耐冇打過交差啦

實戰呢

實戰呢

直上246

實戰呢

【實戰理論】養老基金入市?(沈振盈)(APR 26)

法國總統大選結果公佈後,全球股市連升兩日,剎那間好像一切因素變得美好,資金完全是「Risk On」mode。道指再升二佰餘點,逼近21000關口,主要是由業績表現帶動。港股方面,恆指昨日又升近三百點,重上24400樓上,短線走勢轉強,配合轉倉及結算部署,好友定必再挾高,挑戰24600水平。然而,根據過去經驗,此等部署方式,似乎是托高做淡倉的機會較大,對五月份股市來說,仍要有所警惕。

昨日有消息指出,內地7個地區的養老基金,已於三月底跟社保基金簽署了委託投資合同,涉及3600億元人民幣,當中已有1370億元到帳。市場永遠是這樣子的,在適當的時候,就會有適當的資訊告訴大家,提醒大家。這消息對市場有沒有作用?其實是沒有的。但當處於升市之時,就可以做到火上加油的作用。講真,1370億有多少影響力?而且,此筆資金根本不會一次過入市,亦不會在此刻全面入市,因為不能承受太高的風險。

今日策略,暫且不變應萬變,等埋明日結算。要做淡,可在24600附近做一轉短線淡倉,以即市為主。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞