沈門師兄弟吹水區暨拜師區 (十七)

1001 回覆
13 Like 0 Dislike
致富:
港股預測

外圍方面,馬克龍較大機會當選法國總統,法國脫歐風險降低,資金重返風險資產,昨晚歐美股均造好,法國CAC指數收市急升逾4%,道指升216點,港股預託證券亦升近百點。預料恒指今日可望跟隨外圍市況向好,上試20天線阻力(約於24210點)。
【上日夜期時段】
恒指4月期貨報 24222點 升30點
國指4月期貨報 10147點 跌1點
【美股收市總結】
道指收報 20763點 升216點
標普收報 2374點 升25點
納指收報 5983點 升73點
師父!比d 火我
【實戰理論】短期興奮 危機仍未解除(沈振盈)(APR 25)

法國總統大選第一輪投票結果公佈後,全球股市回升,投資情緒即時樂觀起來,風險胃納增加。歐元急升,金價及日圓急速回落,歐美股市大幅反彈,然而,港股走勢卻沒有這般興奮。昨日早段恆指高開近200點,但仍受制於24200阻力而回落,更一度出現倒跌,尾市才反覆回升。全日計恆指上升97點,收24139點。內地股市仍然疲弱,中央繼續收緊金融體系的監管,上証指數再度下跌,拖着港股後腳。

其實外圍因素方面,不足以令資金「Risk Off」的,只不過大家審慎了一段時間,找藉口來短炒一轉而已。北韓局勢仍未降溫,從特朗普言論的啟示,可能會將行動升級。另外,美國面臨財政懸崖,減稅方案困難重重;法國總統大選第二輪投票,結果吉兇未知,此刻有過份的樂觀的想法,反而不智。

回說港股,今明兩天期指大戶進行轉倉活動,市況仍會是上落市,始終恆指仍未能擺脫,過去數週的波幅區間,相信大方向仍要等結算後才會出現。

師父自從比人串𨳊佢之後,日日廢話連篇,大家要嘅係阻力位,講呢啲把撚咩

鞭插師父既VicF 師兄返左黎

咁係吖嘛,師父起朵靠實牙實齒,「阻力位」,「388去到185、186啲位主力沽」呢啲先係波㗎,法國大選關香港撚事咩

有阻力先有料到,前排一出阻力幾日就破。「但仍受制於24200阻力而回落」今日即破
【實戰理論】短期興奮 危機仍未解除(沈振盈)(APR 25)

法國總統大選第一輪投票結果公佈後,全球股市回升,投資情緒即時樂觀起來,風險胃納增加。歐元急升,金價及日圓急速回落,歐美股市大幅反彈,然而,港股走勢卻沒有這般興奮。昨日早段恆指高開近200點,但仍受制於24200阻力而回落,更一度出現倒跌,尾市才反覆回升。全日計恆指上升97點,收24139點。內地股市仍然疲弱,中央繼續收緊金融體系的監管,上証指數再度下跌,拖着港股後腳。

其實外圍因素方面,不足以令資金「Risk Off」的,只不過大家審慎了一段時間,找藉口來短炒一轉而已。北韓局勢仍未降溫,從特朗普言論的啟示,可能會將行動升級。另外,美國面臨財政懸崖,減稅方案困難重重;法國總統大選第二輪投票,結果吉兇未知,此刻有過份的樂觀的想法,反而不智。

回說港股,今明兩天期指大戶進行轉倉活動,市況仍會是上落市,始終恆指仍未能擺脫,過去數週的波幅區間,相信大方向仍要等結算後才會出現。

師父自從比人串𨳊佢之後,日日廢話連篇,大家要嘅係阻力位,講呢啲把撚咩

鞭插師父既VicF 師兄返左黎

咁係吖嘛,師父起朵靠實牙實齒,「阻力位」,「388去到185、186啲位主力沽」呢啲先係波㗎,法國大選關香港撚事咩

有阻力先有料到,前排一出阻力幾日就破。「但仍受制於24200阻力而回落」今日即破

好快上破師父阻力圖
師父比d 阻我
師父改寫《澳門call G理論》好過,弟子們可以根據佢寫避免中伏,好過佢講啲乜𨳊冇睇法嘅全球政經
師父前幾日先講完242有阻力
希望午間有
希望午間有

已經升穿左喎
師父改寫《澳門call G理論》好過,弟子們可以根據佢寫避免中伏,好過佢講啲乜𨳊冇睇法嘅全球政經

咪就係,連埋相等我地媾女唔會媾到雞
希望午間有

已經升穿左喎

呢輪好少窒師父,今朝篇文睇到起火,佢知唔知點解佢會受萬人景仰? 依家本末倒置唔窒𨳊佢唔得,再係咁又要叫佢返鄉下耕田算啦,寫乜嘢股評
呢輪好少窒師父,今朝篇文睇到起火,佢知唔知點解佢會受萬人景仰? 依家本末倒置唔窒𨳊佢唔得,再係咁又要叫佢返鄉下耕田算啦,寫乜嘢股評

毋忘初衷呀師父

連大戶都睇師父頭破位,但呢輪淆撚哂青
24400咁大堆熊 殺埋先啦師父
衝上去246同250同泫雅,julia玩3p
衝上去246同250同泫雅,julia玩3p

魯七+Haylia
求奶點數張gif
求奶點數張gif

之前有人話改到上32000,去左邊
騰訊240都黎
求奶點數張gif

之前有人話改到上32000,去左邊

有隻24400熊,仆街了
有隻24400熊,仆街了

火中取栗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞