爐石戰記討論區#7 全世界都係cancer deck

1001 回覆
3 Like 0 Dislike

想問有無更改地方
為左應對海盜 我用隻蟹換左332減法cost個隻

想問有無更改地方

琴日RK送左隻金邊食魚人蟹
都幾爽 而家魚人同海盜蟹各1隻

想問有無更改地方

無魚人蟹
屌 fd list已經有人rk5

想問有無更改地方

無魚人蟹

巴打RK幾 我RK5 唔知係咪隨機送
呢隻唔係抽到都唔會走去合

想問有無更改地方

無魚人蟹

咁快r5 你用咩deck?

想問有無更改地方

無魚人蟹

我係指前晚R4完左賽季
琴日先送左張野比我
而家緊係得R1x

想問有無更改地方

無魚人蟹

我係指前晚R4完左賽季
琴日先送左張野比我
而家緊係得R1x

我依家都係得r17 又上又落 獵人多撚到仆街 根本都無樂趣
用癲狗德就遇任戰
用jade德就遇淫賊
玩條撚

其實我係想問下大家癲狗德會唔會落finja?
痴撚線隻術士副牌成6,7張aoe
我rd rd鋪幾隻都比佢清撚哂
用癲狗德就遇任戰
用jade德就遇淫賊
玩條撚

其實我係想問下大家癲狗德會唔會落finja?

會 2+3魚人combo係好強
屌你依家十場有九場都係獵人
暴雪又再次破壞左隻game嘅樂趣

巴打玩咩deck先
獵人係平,但唔算最勁
好多巴打上個月玩獵人都卡咗係r5
証明r5以上高級玩家識得點對應獵人

冰法

帶科多

踩中犀牛對面會痛苦呻吟

但對面鋪晒埸咁點

冰法怕鋪場

想問有無更改地方

法反轉冰甲
1費書,學徒 轉做麥迪文的侍者
蟹可以換做3費軟泥 始終軟泥可以打嘅職業多好多

想問有無更改地方

法反轉冰甲
1費書,學徒 轉做麥迪文的侍者
蟹可以換做3費軟泥 始終軟泥可以打嘅職業多好多

我本身都有放軟泥 但我見得太多海盜 搞到有恐懼
奇蹟賊派奇同薩瑞爾係咪必須
砌完套中速魚人聖又心思思想玩奇蹟賊

派奇係後者唔一定
因為而家係會放花

派奇係for what,始終諗唔明
我知可以濾牌係好勁,但淨係得一張唬爛海盜拉到
對奇蹟賊真係咁重要咩
請巴打們不吝指教

主要係壓縮牌組(30>29張)
奇蹟賊會落 就係因為本身會放海盜 而隻海盜基本上係一定會放
而且隻唬爛海賊 基本上起手一定會留
所以派奇就入左局

第二點係抗快 1費有兩隻1/1 係勁過得一隻1/1好多
你玩過快攻就知 多一隻1/1係好唔同嘅事黎
起碼人地出隻二血怪你都可以交換到

但係而家先合又抵屌唔抵屌

如果你係窮撚就一定唔抵屌嫁啦

唔該曬幾位巴打
儲下塵合左佢啦咁,見幾副想玩嘅deck都有呢張嘢

派奇值得買 副副都用到咁濟

而家黎黎去去又咪係快攻會用到
其他牌組連影都無

所以我係唔會而家合

睇睇依家meta係咩先啦

奇蹟賊 瘋狗德 海盜戰 任務賊 全部都用到
都算唔錯啦

好難有另一隻傳說可以咁百搭
雖然有蟹剋佢

仲有邊隻咁抵合

但可惜無一套係一定要合嘅
有又得 無又得

你講緊血法?
其實副deck有派奇同有血法同冇落係差好遠

血法 有法傷有佔場有抽牌
出牌除左水晶外 無其他限制
唔知點解你會拎黎同派奇比
明顯就唔同level
點解蒼藍龍會勁 就係因為佢有法傷+抽牌

派奇係免費縮牌副
抗快又得打頭又得嘅萬能牌
情況同就係魅魔同圖騰魔像嘅差距
234同243差一血就差好遠

我早就講左派奇嘅好處啦 自己睇返上幾頁
但派奇真係唔係必需喎
人地問緊呢個meta抵唔抵屌 我真係睇唔到邊到抵

你用魅魔vs圖騰魔像就重搞笑
係比較就 魅魔vs憤怒守衛比啦
你拎張可以combo到穴居怪黎比 咁你想比咩
魅魔最大問題係淨係識棄牌喎 你自己睇返
夜色鎮圖書管理員 vs 魅魔嘅分別先啦
唔同野就唔好亂比較啦

明顯個比較就係以同樣2c34身材做比較
關鬼combo事咩
棄牌夠可以同銀器魔像combo
而家講緊係1血差距已經好大
派奇多個打點嘅好處
必唔必要,咁每副deck除咗key卡之外都唔重要嘅
咁同獵人deck有冇落鼠黨一樣
睇落差唔遠,其實副牌強度已經高下立見
痴撚線隻術士副牌成6,7張aoe
我rd rd鋪幾隻都比佢清撚哂

控制術想試好耐
佛心公司,今日登入有3包送

兩張重覆傳說
奇蹟賊派奇同薩瑞爾係咪必須
砌完套中速魚人聖又心思思想玩奇蹟賊

派奇係後者唔一定
因為而家係會放花

派奇係for what,始終諗唔明
我知可以濾牌係好勁,但淨係得一張唬爛海盜拉到
對奇蹟賊真係咁重要咩
請巴打們不吝指教

主要係壓縮牌組(30>29張)
奇蹟賊會落 就係因為本身會放海盜 而隻海盜基本上係一定會放
而且隻唬爛海賊 基本上起手一定會留
所以派奇就入左局

第二點係抗快 1費有兩隻1/1 係勁過得一隻1/1好多
你玩過快攻就知 多一隻1/1係好唔同嘅事黎
起碼人地出隻二血怪你都可以交換到

但係而家先合又抵屌唔抵屌

如果你係窮撚就一定唔抵屌嫁啦

唔該曬幾位巴打
儲下塵合左佢啦咁,見幾副想玩嘅deck都有呢張嘢

派奇值得買 副副都用到咁濟

而家黎黎去去又咪係快攻會用到
其他牌組連影都無

所以我係唔會而家合

睇睇依家meta係咩先啦

奇蹟賊 瘋狗德 海盜戰 任務賊 全部都用到
都算唔錯啦

好難有另一隻傳說可以咁百搭
雖然有蟹剋佢

仲有邊隻咁抵合

有又得 無又得

你講緊血法?

明顯就唔同level

派奇係免費縮牌副

但派奇真係唔係必需喎

唔同野就唔好亂比較啦

關鬼combo事咩
派奇多個打點嘅好處

睇黎你無睇過我舉個兩個例子
點解憤怒守衛會有人放
夜色鎮圖書管理員都有人放
明明就有更好更類似嘅選擇去比較 但你唔用
而且棄牌個系統係隨機嫁喎 乜點解你講到一定棄到銀器咁
但超載好似唔係隨機嫁喎
唔係1血差好大 係魅魔個副作用太大

我之前就講左派奇嘅優勢之處
但有人問合牌 呢個meta的確係唔值得合喎
有咩問題?
你同我講派奇有咩好咁又點 唔值得合就係唔值嫁啦

獵人無鼠黨真係差唔得幾遠
鼠黨基本上就係可替換嘅牌黎
一樣可以打上去

兩張重覆傳說

3包中兩包都仲
[img]https://na.cx/i/EFC15vF.png[img]
[img]https://na.cx/i/5xw57DO.png[img]

兩張重覆傳說

3包中兩包都仲

加埋2分身開左27包

有又得 無又得

你講緊血法?

明顯就唔同level

派奇係免費縮牌副

但派奇真係唔係必需喎

唔同野就唔好亂比較啦

關鬼combo事咩
派奇多個打點嘅好處

睇黎你無睇過我舉個兩個例子
點解憤怒守衛會有人放
夜色鎮圖書管理員都有人放
明明就有更好更類似嘅選擇去比較 但你唔用
而且棄牌個系統係隨機嫁喎 乜點解你講到一定棄到銀器咁
但超載好似唔係隨機嫁喎
唔係1血差好大 係魅魔個副作用太大

我之前就講左派奇嘅優勢之處
但有人問合牌 呢個meta的確係唔值得合喎
有咩問題?
你同我講派奇有咩好咁又點 唔值得合就係唔值嫁啦

獵人無鼠黨真係差唔得幾遠
鼠黨基本上就係可替換嘅牌黎
一樣可以打上去

其實值唔值係睇你心態係想爬分定for fun
冇派奇唔會話玩唔到某副deck
你想maximize個win rate 方便爬梯既咪合囉

你話唔係既 純粹想過下牌癮 咁咪唔合 留番1600合其他key既
Eg. 花賊棵花, quest, 紅龍(冰法)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞