爐石戰記討論區#7 全世界都係cancer deck

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
新meta arena 好似易玩左
5-6 wins 好似冇以前咁難

個個都贏 咁邊個輸?

即係多左水魚姐

我,啱啱用法師,0-3

arena 依家咩職top tier?

快攻獵

arena d 獵好似打rank咁
齊哂牌 t2就adapt
t4已經成台都係怪
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸
爐石已經唔需要技術 有運就算鳩玩都有得贏

究竟隻game運氣同技術佔幾多
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

其實我係同意爐石係廢game 你打岩哂都會輸
但如果你講到每次 甚至係話因為運而令你上唔到rk5或者傳說既話 我諗應該係有時你打錯左自己唔知
其實係咪開放嘅所有牌都可以拆晒佢?

我一次過拆哂之前所有退場卡 naxx 個堆
合到2副金deck 有找

金deck

有咩出奇
金卡唔貴

咁有咩係貴

用實體卡去計 好平

依個真呀
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

卡game係咁架啦,你估真係靠技術咩

隻隻卡game都有一半係靠右手嫁啦
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

但如果你講到每次 甚至係話因為運而令你上唔到rk5或者傳說既話 我諗應該係有時你打錯左自己唔知

簡單問一句 2邊都冇犯錯 咁應該邊個贏?
卡game運氣元素一定有
簡單舉個例 hunter先手有1冇1已經差好遠
戰士頭2turn有冇斧頭又可能1鋪game
但講真我覺得今版個rng已經好左好多 起碼冇乜yogg果d on9卡

我唔知巴打咩rank la
不過你睇下twitch d pro player就知牌技(包括埋估對面d牌)相當重要
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

其實我每次輸完有睇返replay
次次都出岩 但係你冇可能會predict到佢會top deck 到一張解牌
eg 場面輸緊 你手上又冇大牌
你冇可能去play around 佢aoe 清場/放狗
又或者你冇可能去play around佢d rng 卡
但往往就輸係呢d 地方
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

100%運 0技術
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

但講真我覺得今版個rng已經好左好多 起碼冇乜yogg果d on9卡

不過你睇下twitch d pro player就知牌技(包括埋估對面d牌)相當重要

其實演化都好rng 對面就一定抽中毒/風怒
自己要用黎救命果陣就一定冇毒/風怒/加攻
其實predict到都冇用 佢右手top deck你吹佢唔漲
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

其實演化都好rng 對面就一定抽中毒/風怒
自己要用黎救命果陣就一定冇毒/風怒/加攻
其實predict到都冇用 佢右手top deck你吹佢唔漲

想玩純技術?兩邊都打岩晒咁點?
如果兩邊狂解怪 又打唔死對面 咪玩到無牌燒死囉 咁就係純技術啦
如果係無牌前就搞掂你 咁就係手氣啦
我有無講錯呢?
巴打你地好 我耐無玩有少少野想問 我想問依家炎魔 風行者 大法師呢d牌仲有無用 之前有開納克xxx 資料包 依家想玩獵 無慈祥的外婆係咪無咁好 要組係咪要開資料包 仲有抽卡抽邊個pack 好 有d長煩請巴打們解答
巴打你地好 我耐無玩有少少野想問 我想問依家炎魔 風行者 大法師呢d牌仲有無用 之前有開納克xxx 資料包 依家想玩獵 無慈祥的外婆係咪無咁好 要組係咪要開資料包 仲有抽卡抽邊個pack 好 有d長煩請巴打們解答

如果經典算齊既話就抽最新 2016卡差咩就用塵合
外婆係2 drop 最勁 代替既可以係其他2費既野獸
炎魔風行者你唔玩wild就冇用
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

agger
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

次次都出岩 但係你冇可能會predict到佢會top deck 到一張解牌
但往往就輸係呢d 地方

Share 下啲replay大家一齊研究下
每次都係輸運
明明自己冇做錯都係輸

但往往就輸係呢d 地方

Share 下啲replay大家一齊研究下

留名學嘢
想問宜家點課金最平

如果經典算齊既話就抽最新 2016卡差咩就用塵合
外婆係2 drop 最勁 代替既可以係其他2費既野獸
炎魔風行者你唔玩wild就冇用

咩叫wild ?
點解有d streamer 個個月月頭就上legend?
點解有d人磨極都上唔到rk20?
你真係咁信運?

運氣就一定有影響嫁啦
但同爬legend無咩太大關係
比賽就影響好大 因為場次少無仇報
pro gamer都會輸R20啦 爬梯只係同你講時間同技術
有時手牌有幾種解法時 我會揀啱啱抽個張
等人以為我top deck
新meta arena 好似易玩左
5-6 wins 好似冇以前咁難

個個都贏 咁邊個輸?

即係多左水魚姐

我,啱啱用法師,0-3

arena 依家咩職top tier?

快攻獵

arena d 獵好似打rank咁
齊哂牌 t2就adapt
t4已經成台都係怪

獵,我法師0-3 之後就獵人6-3
不過好多人話賊係tier 1
我技術一般般
開季抄左人地個奇蹟賊 唔太識玩
成日都抽唔中加基/花 放棄左
今個星期轉左玩麥迪文法,玩得好開心
雖然重o係r10
有時手牌有幾種解法時 我會揀啱啱抽個張
等人以為我top deck

x2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞