爐石戰記討論區#7 全世界都係cancer deck

1001 回覆
3 Like 0 Dislike
有無人有冰法deck?
我抄thijs同kolento個副 贏完又輸輸完又贏
不斷輪迴

亞服就係咁難打
150場都上唔到R5

其實冰法都冇話抄邊個 副副都差唔多
巴打你如果係新手又好想爬rk既話都係建議你都係玩獵人

玩獵人好處在於唔係點洗估對面有咩牌 亦唔洗點扣牌 (牧師除外, 佢張potion of madness好counter )
我覺得技術在於幾時決定smorc(打面) 幾時同佢trade 因為trade多左會唔夠傷lethal

你玩冰法呢類deck要熟對面副deck多過熟自己果副
R5前食到連贏bonus既話win-rate below50%都上到去
R5後就自求多福
卡rank6
有咩好推介

快攻魚人deck幾好用
琴日用佢埋上左傳說

你上左legend後仲有冇玩魚人聖?
成條legend ladder都針對聖騎 我連續3場俾對面食魚人之後唔敢再玩

有見過2,3次有人帶食魚人 隻蟹
完場我等陣先開 驚又見返佢

講起撞番同一個
有鋪freeze Mage mirror
諗住我開佢ice block先都十拿九穩
點知佢落secret eater
下鋪又係佢
屌左出聲
連續12場
同對面一樣
都係用巴打果副murloc deck

人地就12個人都手順抽到曬
我就連卡12場,加埋出左都無10張牌

好撚好玩呀屌你老母閪
連Mage都開始唔用quest喇 轉晒玩純freeze mage
結果9個任務得其中2個係真係用到
Team 5 啲design
連續12場
同對面一樣

好撚好玩呀屌你老母閪

我都試過巴打你既情況,上一季抄足renolock

由9連輸到13
玩爆牌賊冇左倚多仲點打
連續12場
同對面一樣

好撚好玩呀屌你老母閪

由9連輸到13

唔好抄完就算
要自己睇下副deck係咪岩自己嫁
有時抄完 其實副deck係好夢想 好誇張

唔係人人都玩到嫁
好多時抄完都會改幾張
卡rank6
有咩好推介

快攻魚人deck幾好用
琴日用佢埋上左傳說

你上左legend後仲有冇玩魚人聖?
成條legend ladder都針對聖騎 我連續3場俾對面食魚人之後唔敢再玩

有見過2,3次有人帶食魚人 隻蟹
完場我等陣先開 驚又見返佢

講起撞番同一個
有鋪freeze Mage mirror
諗住我開佢ice block先都十拿九穩
點知佢落secret eater
下鋪又係佢
屌左出聲

快攻魚人deck有無decklist ?

我落左finja 但成日拉hydrologist 啲垃圾出黎
依家見到有d steamer 玩control戰唔落任務
因為做完任冇得疊甲
因為做完任冇得疊甲

對freeze mage hunter 真係有得變都唔會變
但打control 聖騎內戰之裡變好過唔變噃
落完2隻食魚人蟹都係要輸比control 聖
因為做完任冇得疊甲

對freeze mage hunter 真係有得變都唔會變
但打control 聖騎內戰之裡變好過唔變噃

其實都唔一定變 變左就出唔到盾猛
同埋炎魔果下好睇人品
好似我呢d 專射對面小兵 真係寧願唔變等疲勞好過
古神之後冇玩 依家再黎
冇新牌 上網抄咗副海盜戰

想問下德魯伊新英雄 係咪已經冇得買 之前最鍾意玩德

德依家同術一樣做左隱英
除非玩癲狗 唔係就冇乜作為
連續12場
同對面一樣

好撚好玩呀屌你老母閪

由9連輸到13

唔好抄完就算

唔係人人都玩到嫁
好多時抄完都會改幾張

咁樣焗鳩人輸真係玩黎無乜意思
一直諗左好耐,點解值得一看既實況主冇forsen

條友成日上top fails

我覺得最好笑係toast 同 amaz
但想學野就睇 thijsnl 同p4wnyhof

p4wnyhof
連續12場
同對面一樣

好撚好玩呀屌你老母閪

由9連輸到13

唔好抄完就算

唔係人人都玩到嫁
好多時抄完都會改幾張

通常抄20-25核心牌
淨返果幾張睇自己順唔順手😏

巴打果副魚人聖
連續12場
同對面一樣

好撚好玩呀屌你老母閪

由9連輸到13

唔好抄完就算

唔係人人都玩到嫁
好多時抄完都會改幾張

通常抄20-25核心牌
淨返果幾張睇自己順唔順手😏

巴打果副魚人聖
玩左幾個鐘就開始比人係咁剋

連續幾個miracle rogue加control priest
再接幾個top deck taunt warrior

跟住幾場, 我上手848, 848, brawl brawl
換完都係d 大牌
人地對面就準時落齊魚人
T5 收頭
lm

p4wnyhof

P4wnyhof
我覺得學野一定係睇lifecoach ,佢仲要下下解釋埋點解咁出
不過最近佢冇玩爐石

p4wnyhof

P4wnyhof
我覺得學野一定係睇lifecoach ,佢仲要下下解釋埋點解咁出
不過最近佢冇玩爐石

睇佢玩gwent啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞