一人幾個overrated同underrated嘅Netflix劇

577 回覆
31 Like 4 Dislike
唔算有結局啦,同埋唔止連登,外國都好hit
有佢原因
Under:
The end of the fucking world
Over:
money heist
呢套評價唔算同實際質素有偏離,所以冇講
the end of the fucking world都算underrate?
戲得唔得?
因為佢自家戲爛片太多

重返初遇之夜其實幾好睇
有女朋友嘅巴打
我幾建議同囡囡一齊睇
Eleanor好似就係Elsa 個配音
好多片都有佢

不過冇睇開可能唔識姐
一季之後已經離曬題
新死亡片場
d casting 一流,d連環殺手同真人勁似
Underrated :
Manhunt :Unabomber
真實事件改編,劇情超緊湊
都係FBI profiler 同兇手之間嘅對決,睇住主角點喺啲細微線索搵真兇真係好正
鐘意mindhunter嘅應該都會鐘意睇,真心推介
不過香港冇咩人講
嚟緊會有第二季
覺得prison break好睇過money heist
之前睇頭兩集頂唔順
好驚最尾係爛
Over: fucking world 0/10
hardcore 到仆街 但以為自己好破格?完全估到佢想做咩 唔明啲人點解讚
之後集集都好mysteries
第三季開始,直頭係垃圾
Sheldon
結局睇到喊好似睇到自己個仔變成熟咁
但TBBT應該唔係Netflix 自製?
Underrated:
Dark
好似會開拍喎⋯⋯不是嗎?!

Btw, 我老豆老母過個女主角醜樣到不得了,見一鑊鬧一鑊🤣
一定好睇過套垃圾money heist

都未試過有一套劇垃圾到我一季都頂唔順
要棄劇
money heist 係第一套
Agger!!!! 呢兩年啲劇嘜都加LGBTQ+既元素,好𠹌牽強。
可能呢套野主要既audience 係青少年,所以呢類話題處理得正面啲,圓滑啲。
有冇source?

頭一季造型設計突登整樣衰佢配合佢冇愛啫,第三季大個咗由Gilbert視角望佢真係靚到仆街
好撚無聊 又唔係恐怖, 懸念又唔到位,角色又悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞