一人幾個overrated同underrated嘅Netflix劇

577 回覆
31 Like 4 Dislike
Afterlife 超好睇
朝早返工搭車睇又喊又笑
感人又好笑
加入個list度先
我覺得第一季還好
第二季有啲亂咁黎
同埋啲時空接疊有少少似Dr. Who
好睇呀
我覺得偏向sad多啲
但睇完有種釋懷嘅感覺
Underrated: space force
好好好靚仔 真心靚仔到
睇完即刻follow佢ig
underrated: ozark, giri/haji
ending 好垃圾喎
Anne With an E 好好睇, 每季都同老媽子一齊睇
都唔係好算underrated
又攞golden globe 又Emmy
連登時唔時都會見到the crown
第三季sona prison其實都ok
係第四季開始拖同重複
自家製嘅<travelers>都幾好睇不過見連登冇乜人提
覺得佢underrated
<hollywood>就有啲overrated 劇情但冇特色
雖然畫風鏡頭真係幾有hollywood 風格
唔係netflix做嘅 我覺得<mad men>真係神劇
將60s美國倒模咗出黎
Breaking bad要睇到邊集先開始好睇
stranger things其實睇你用咩心態去睇 如果你當恐怖片睇一定唔岩你
因為套劇主要係睇個幾個細路 sell搞笑劇情 同埋美國80s懷舊回憶
Good Place
本身想睇下無聊笑片殺時間
點知第一季季尾睇到O左
笑片都有twist
最尾全劇終whenever you are ready
好滾動有啲想喊
第四季一定要睇哂
收得好靚
Yes

Whenever you are ready
每次入netflix post 都有人話money heist 好睇
心諗做乜鳩

money heist 真係我睇咗接近二十年美劇之中最overrated 最垃圾既一套
Season 3開始
Underrated: 一定係Community (頭三季)
Underrated
American Horror Story
佢每季其實都加咗大量真實案件落去
本身以為每季唔同主題係獨立故事
但原來係構成咗成條timeline出黎
但又唔洗一定順住由第一季開始睇
可以揀自己想睇既主題睇先
btw最中意都係hotel個季
見到佢imdb 仲有8.4 分 , rt 93 %
真係好嬲

不過睇d top review 大部份都係話套劇無logic同角色弱智
我覺得第二季已經爛尾
無啦啦又睇中左隔離屋個女人勁夾硬
專登鋪個第三季出嚟
點解嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞