一人幾個overrated同underrated嘅Netflix劇

577 回覆
31 Like 4 Dislike
第四季先開始電腦大爆炸,同breaking bad一樣道理
Bodyguard world class
因為佢節奏太慢要有心機了解佢啲對白同鏡頭氣氛營造,先會覺得好睇
S1係咪得我一個覺得唔好睇同悶
underrate: the good place
真心好睇 哈比人男主好靚仔
Underrated: paradise PD
umbrella academy 好好睇但無咩人講
岩岩睇完s.4 好好睇
建議你睇埋Ozark
題材 Plot都有D似 但仲引人入勝
第三季直頭冇辦法再睇落去

凳燈鄧凳
每睇完一集都好心up
Peaky Blinders
好deep 但同時Thomas Shelby 好relatable

(UK / US NETFLIX only)
睇哂 劇情推進都好類似 會有審美疲勞
起碼到Ragnar 死都幾好, 維京人既生活又講到幾真實咁,間唔中又整啲基督教vs 多神論既衝突,有暴力有色情,我就覺得好撚好睇,不過而家啲仔互打就要睇定啲先
最重要係開始同breaking bad 接軌,啲回憶返晒嚟
日本沉沒2020

廢片一套
你冇睇哂breaking bad?
唔知咩rating不過冇乜討論而我覺得好睇:
Unabomber
Mindhunter
You
Altered carbon第一季
Sense 8
Star Trek discovery 第一季
13reasons why第一季
The keepers
Evil genius
Wild wild country
The expanse 已下架

冇想像中咁好睇:
Stranger things第三季
Money heist
The witcher
Frontier
Tiger king
Jeffrey Epstein the filthy rich

睇咗討論應該唔會睇:
Umbrella academy
Snowpiercer
Warrior nun

Bojack horseman睇咗幾集覺得唔係好啱口味

Rick and morty好睇
不過套嘢愈嚟愈癲 食完大麻畫咁
有時睇完唔知自己睇咗咩
有時間睇下啦
講人生,講愛情,講友情
每個人都係咁fucked up
反而有種豁然開朗之感
I’m not okay with this !!!

點!解!冇!人!睇!呀!
Kevin spacey收左山
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞