一人幾個overrated同underrated嘅Netflix劇

577 回覆
31 Like 4 Dislike
it's good while it lasts,

有冇聽過Sisyphus推石仔嘅故事,生活就係一堆挫折,推完嘅石頭都會跌落嚟,套劇教你嘅就係,既然係人都逃避唔開呢個命運,何不如笑住咁推?

Bojack同Diane一齊嘅話Diane咪又要做Bojack情緒垃圾桶,而Bojack又冇成長囉,反而係壞事

個妹同理,避開Bojack反而唔受佢toxicity影響,佢地家族本身已經易抑鬱

同埋Bojack最尾事業都好成功喎
It is just too nihilistic and I cant take it...
Much ado about nothing...
講d偏門d既underrated
Black Sails
海盜片黎講我覺得屌打Pirates of Caribbean
角色之間既演變好大但好合理
有啲角色一開頭好鐘意但後尾會憎到佢仆街
但諗深一層其實佢都係做返自己
但睇到最後個結局 會覺得所有野都傳承得好好

The Last Kingdom
同Vikings 可以話係兩個角度既故事
但相比起Vikings TLK貼近史實好多
bojack horseman高質到pk
垃圾唔係我講
我只係話套劇我睇到第4季都仲未搵到開始入直路既感覺
純粹完全唔啱我睇
6 seasons and a movie
睇到第2季,好憎個男主角
個重點應該係睇主角點樣懷才不遇又被人蝦到後尾製毒搵到自己鍾意嘅嘢,同埋睇住佢嘅ego點樣一路grow落去
nihilism就係要你接受nothing ar ma, 諗真啲Bojack冇人冇物唔係先對大家最好,佢自己又有空間成長咩?
Bojack究竟死左未 好沉重

其實 我覺得佢仲未改變到

westworld?
netflix wor
我睇得好慢 而家先第二季第5集
仲未覺得sad 淨係覺得好搞笑好過癮
真心好好睇 因為我好無耐性睇劇 但呢套好過癮節奏好快 每個情節都好有心思 個個角色都好鮮明 完全唔會覺悶
但睇你地講到後面會好sad咁 係唔係bojack會有生命危險??定佢想自殺??
OT一下
好似無乜人講how to sell drugs online? 我覺得幾好睇
係幾緊張好笑,但冇乜人睇唔等於underrated啦
唔劇透啦
你仲有成50幾集慢慢睇
Money heist真係好垃圾....
season 1都頂唔順 啲角色設計好on9
睇完mindhunter同unabomber 仲有無類似嘅劇追
第3季一開頭個段都好正,
大概係a man can do what he want but he cannot want what he want, 類似adam都有講人係逃避唔到自己既慾望既說話
第一次睇個陣係返緊工途中,係黨鐵到喊到仆街
martha之所以同ATOM有分歧,阻止 ATOM就係因為個仔
Breaking Bad前傳,頭三季文戲係比較悶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞