一人幾個overrated同underrated嘅Netflix劇

577 回覆
31 Like 4 Dislike
應該係overrated頭一兩季講緊what time,之後話what world,將之前build up 嘅推翻哂~
Awww 我睇哂,好睇! ice bear超正!
開頭有啲悶,挨過咗越嚟越好睇。睇到每個角色都有成長!
Queer eye 本來係改造straight guys only. 而家會去幫唔同性別,背景嘅人。除咗執外表,佢哋仲會去幫啲人解除心結,改善關係,真心好睇!
Underrated:
Mindhunter, GLOW, Bojack, The Crown, The OA
同一堆Miniseries: Unbelievable, When They See Us, Seven Seconds, Maniac

Overrated:
Stranger Things, Witcher, You, Money Heist
佢哋真係有心幫個參加者
唔係話執靚就算
執幾靚都好 如果唔認同自己都係無用
好鐘意佢哋啲態度
有呀超好睇但冇人講估唔到岀到咁快就岀s3
屌哂01你地老母抄我post
blacklist有冇人睇
arrested development 好好睇 最鐘意無理頭sitcom
係香港算係冷門
其實the end of fucking world有少少overated
吹到咁神但我覺得冇得同bojack/fleabag呢啲相提並論
Mindhunter 真係好好睇
呢類正宗講Criminal Profiling 既劇真係唔多
套劇裡面d犯既造型對比現實原型真係一模一樣
缺點係呢套野真係好多對白同好慢而且個男主角做戲真係得一個表情
Breaking Bad
垃圾,劇情係睇兩個麻甩佬喺度嗌交
我見個個都話神 朋友又大力推薦
但我集集都恰住眼訓睇一路等佢劇情入大直路期待佢開始緊湊會感受到好睇
點知睇到s4季中都仲係好撚悶 節奏好慢 劇情冇高潮位
頂唔順棄咗
預俾人瘋狂負評
對, tvb劇都好過它
係!!!
我之前㑖喺其他post數呢套野比人屌番轉頭
估唔到真理越辯越明
上面百幾個正評mean a lot to me
Money heist 真係好垃圾!
咁又唔好拎tvb黎比
路線都唔同 tvb拍垃圾啲港豬都要開住由佢播
最sad就係咁
死左就冇事
唔死仲要活受罪
個個都離開哂佢
人生就係咁
你以為最後Bojack會同Diane一齊咩
會事業成功咩
會同個妹friend番咩?
拍戲就會
要睇到第2/3季先嚟料會唔會有D慢
有冇D快少少可以入局既懸疑劇推介
又或者輕鬆搞笑冇主線,time killing 一流既劇
輕鬆搞笑嘅就sit com啦,上面好多suggestion
我都幾肯定係你問題,唔通一個攞足16個艾美獎加你一堆frd推薦嘅會係垃圾(我個人覺得得頭兩季慢少少)

你平時係咪慢少少嘅戲都唔睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞