一人幾個overrated同underrated嘅Netflix劇

577 回覆
31 Like 4 Dislike
睇過IT Crowd
B99
HIMYM
Friends
Community
The office
That 70s show
Big Bang Theory
應該Netflix 上面所謂經典嘅sitcom 都睇過
雖然IT Crowd 比較上冇咁大製作/大眾口味
(或者可能英國拍嘅關係)
不過單從好笑程度而言 私心覺得係最top
夠新鮮 又唔會隔硬黎 咁多套sitcom
唯一一套可以翻睇五六次都笑到仆街

反而可能其他”神枱”級sitcom 對我黎講太generic
翻睇就會覺得其他唔係咁好笑
我都翻睇咗三四次
每集都笑到hihi
Moss 唔需要講對白都好搞笑
Underrated: Sense 8
八個主角有心靈感應
一個scene會同時喺多個場景拍攝
Expect係 好辛苦睇到一半都係睇唔落去
Teotfw好睇好多
個頭開太大點知兩季玩完
大結局埋弓尾但真係屌出黎
好似睇GOT咁鋪左咁耐最後比舊屎你食咁
紙房子認同
sex education 第二季ok 啦,可能我好鍾意套野有bias主要係男女主條線拖左成季零進展所以比人狂屌
夜魔俠 可惜又係唔拍落去
overrated
dark 雖然好睇 易都睇得明 但唔鐘意個拍法
westworld 節奏嫌佢有D慢 拖黎講
underrated / 想多D人睇
risk and morty
you
Sex Education
inside no 9
underrated: orange is the new black (頭三季)
睇完就愛上charlie cox
好撚靚仔
13 reasons why - overrated
普通teens drama 不值一提
呢套真係好撚好笑
一路睇一路笑到癲 我老母問我係咪有病
睇呢到介紹睇bojack horseman真係幾好睇
鍾意睇呢類鳩鳩地既節奏又快
btw覺得ravi同bojack好似樣
睇到邊
hotel我同我另一半睇左幾年都未完成到
每次播播下一定悶到訓著 有lady gaga都支撐唔住
第一季第9集炸
覺得好過癮
但聽講結局好sad我唔太敢睇
因為都係唔開心先想睇d鳩劇開心下
真係會好sad??
Brooklyn 99 笑唔出
條女索
其他都無咩好睇
btw岩岩先醒起有套unbreakable Kimmy Schmidt
印象中好好笑 淨係睇過頭兩季 岩岩見到原來已經出埋第四季
得閒煲下先
索? 東京??
雞咁樣,又無肉
得IT Crowd同friends 笑得出,睇左幾次都好笑
Big Bang theory 開頭2個season都okay, 跟住d笑點不斷重複悶到爆
其餘可能大半集都笑唔出 easy to digest comedy 但唔好笑

另外有套Inbetweeners都好好笑 英國拍毒撚係好睇過美國拍毒撚
終於有人講
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞