一人幾個overrated同underrated嘅Netflix劇

577 回覆
31 Like 4 Dislike
師兄講得好,我諗好多人覺得dark唔好睇係因為無留意好多細節,dark好睇在於細節,一miss就跟唔到成套劇
Queer eye 唔係一般改造節目 如果係香港嗰啲改造節目 一嚟只會批評外表身材 之後叫你執下個Look 但queer eye係會著重埋參加者個心理 了解佢地內心

Atypical 溫馨小品 同了解到自閉症
Underrated: The Last Man On Earth
居然冇人提 the crown
係少少悶,睇下王室+英國歷史幾好睇
完全認同
Sense8 太政治正確
Umbrella Academy d 角色個個好唔討好, 可能成日做d 太唔make sense 既野
You 開咗咁多個post都唔覺
13 reasons why做一季就應該要完 所以我後面冇睇
The keepers講教會掩蓋修女被殺嘅真相
Evil genius講一個女人點樣水啲男人幫佢搶劫同冧友
Rick and morty一開始都係無厘頭 後來係痴線
Underrated:
異類 Atypical
係一套外國version 嘅愛回家,
好啱啲好大壓力嘅人睇,
由其係而家嘅香港人。
喺啲覺得好絕望好無力成個人break down 嘅時候
我每次睇完到會放鬆小小,
覺得世界其實都冇我想像中咁冷冰冰。
因為每次睇都好似有人陪下你安慰你咁
Elite正 呢套好多人underrated
角色全部靚仔靚女,我一開頭都係諗住睇人,但發現劇情都唔錯,佢冇啲咩發人心省既道理,但第三季最尾個結局好warm同埋好表達到青春期既friendship
有冇人都同我一樣幾中意套Daredevil 見冇乜人講咁
屌 moneyheist 真係垃圾 勁多人話好睇
見到佢地掛住拍拖搞到一鍋泡我真㷫過火屎
睇黎money heist真係公認overrated劇
dead to me 有冇人睇?
好似唔多覺人討論 但我幾鐘意
劇情緊湊同都幾多plot twist
兩個女主角都做得好好
lm
咩嚟, 套劇講咩
Dark第三季個ending完唔完整?
唔想睇爛尾故
都叫好頭好尾嘅, 值得一睇不過未去到神劇
Bates motel 真係好正 我有上網搵埋其他季睇
orange is the new black
so underrated
唔係話之後爛尾啲人無限坐監咩?
頭幾集係好撚悶
因為介紹緊人物關係
第5定第6集開始就開始痴撚線

而且要比較認真睇,一個角色有幾個時空,啲樣成日變好易混淆
Bj一定係Netflix第一原創劇
香港人嚟講underrated
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞