[Switch/3DS集中討論] 火紋/地底探險已出 Switch孖車4.28 (30)

1001 回覆
1 Like 1 Dislike

只佢老母

條link出唔關我事
想去188出機,係咪要食兩隻game?
綠帽達就一定買,但仲有隻唔知買咩game 好

1game 1配都得?

唔該巴打

想問下延長線係咪最好買埋?

知唔知邊到有延長線買 黃金

1game 1配都得?

唔該巴打

同問

btw 想問如果就咁用普通叉iPhone 插頭叉switch 得唔得?
屌部機出事拎去換過部翻黎,發現差電點差都上唔倒100%,我唔想又換機呀,又要del save
屌部機出事拎去換過部翻黎,發現差電點差都上唔倒100%,我唔想又換機呀,又要del save

當睇唔到囉
請問聲馬車邊度訂最平
盒控想入實體版

當睇唔到囉

點解我咁黑仔,已經換左新機,部野都係有事

1game 1配都得?

唔該巴打

同問

btw 想問如果就咁用普通叉iPhone 插頭叉switch 得唔得?

慢好多
起碼都要用ipad果個

當睇唔到囉

叉盡佢,跟住連續玩 zelda 玩到佢自動熄 (sleep mode) 為止,睇下玩到幾多粒鐘
跟住一次過再叉盡佢,中間唔好用,跟住再睇下點
btw 中間唔好 power off
btw 冇乜嘢點解要 power off 呢

1game 1配都得?

唔該巴打

同問

慢好多
起碼都要用ipad果個

Thanks

我唔玩就power off 咁樣無咁好?

我唔玩就power off 咁樣無咁好?

其實待機唔係好耗電
雖然power off完開機都好快
但待機方便好多
諗諗下我估個問題應該大慨係咁
Li-ion 叉滿嗰陣電壓通常係 4.1-4.2V
當叉滿之後 open circuit 過一段時間就會跌返落 3.7V 左右,但係粒電仲係滿電嘅
部機開住 (包括 sleep mode) 嘅話就會知到粒電仲係 100%,但係如果 power off 嘅話部機可能就冇 track 到粒電之前係叉滿咗,而係淨係用電壓去估電量,咁於是就估錯咗

如果 power off 之前粒電係放咗電嘅話咁就會見到啱啱相反嘅情況,因為停止放電之後電壓係會升返
換帶煩到仆街
就算貴一半都買dl版

有啲game買帶 係因為玩完可以放
孖車呢d唔撚放架啦 直接買下載版

呢度好多儲野撚

now買下載
等孖九出暴跌入返隻8實體儲囉
當叉滿之後 open circuit 過一段時間就會跌返落 3.7V 左右,但係粒電仲係滿電嘅
部機開住 (包括 sleep mode) 嘅話就會知到粒電仲係 100%,但係如果 power off 嘅話部機可能就冇 track 到粒電之前係叉滿咗,而係淨係用電壓去估電量,咁於是就估錯咗

如果 power off 之前粒電係放咗電嘅話咁就會見到啱啱相反嘅情況,因為停止放電之後電壓係會升返

等等先,依個理論好似有啲問題
但係我又講唔出係咩

但係我又講唔出係咩

自身已經係負載咁又點會用空載電壓去量

當睇唔到囉

用用下ononoffoff會正常番

但係我又講唔出係咩

自身已經係負載咁又點會用空載電壓去量

shit
del 咗 open circuit 依個 phrase 先
講返下星期孖車試玩,不如試下去現場連機
有無巴打會去?

每日臨瞓覺嗰下先power off

每日臨瞓覺嗰下先power off

我係得出街驚唔小心揩著機先會poweroff,平時都係sleep
買左3ds冇耐,想請問有冇咩game推介
買左逆轉、mario kart、pokemon同太鼓,準備買時之笛
芒亨個類打打殺殺冇咩興趣
買左逆轉、mario kart、pokemon同太鼓,準備買時之笛

動物之森 動物之森 動物之森

識日文真好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞