做電競好搵到三年都還唔到幾千蚊

597 回覆
247 Like 15 Dislike
睇完

若有時間,樓主可以玩大佢
1. 去小額錢債玩一下
2. 去報警話佢以欺詐方法取得$$,你記住唔好話借錢俾佢,你要話夾份抽唉phone,然後分賬。依家佢坤左你個本金亦唔退錢。借錢唔還冇得告,但呃人錢就有得告架。
依家D後生仔真係冇撚用, 幾千蚊都冇
學人講夢想 , 真係屌你老母 成班廢青

你地真係好撚廢 , 死左去佢好過做人 , 銀行一個錢都冇, 成班窮撚MK

有朋友同我講,佢喺人地個台度又話去食雞煲,又話即刻搭的士出去都OK呀
人地喺慕x個台係常客嚟架
同公子底線好熟果個

係,Jacky Fong有喺我Facebook個Album度幫佢兄弟添
群埋去公子果班人都知咩料啦
人以群分
人以群分

我寧願永遠寂寂無名都唔會埋佢地堆
喺十二月尾一月頭冇咗Whatsapp聯繫之後
去到2016年2月,件事過咗成一年零五個月之後
佢終於真係還到下錢

為免畀人話我貼啲唔貼啲
試圖誤導各位以為佢一個仙都冇還
我係會所有嘢原原本本貼出嚟,阻到版面就唔好意思

人以群分

我寧願永遠寂寂無名都唔會埋佢地堆

岩架
所以你見到兩個元老都冇理到果班人都知群埋去實瀨野
同公子底線好熟果個

係,Jacky Fong有喺我Facebook個Album度幫佢兄弟添

唔熟佢 但見佢成日屌隊友咁個人好燥底
根本條友就唔想還錢,又懶到唔想做啲辛苦工
成日就想用夢想黎做藉口,我諗佢入到電競呢行都做唔長,仲要搞衰晒電競個名
話說而家何秋去左邊
喺十二月尾一月頭冇咗Whatsapp聯繫之後
去到2016年2月,件事過咗成一年零五個月之後
佢終於真係還到下錢

為免畀人話我貼啲唔貼啲
試圖誤導各位以為佢一個仙都冇還
我係會所有嘢原原本本貼出嚟,阻到版面就唔好意思

等睇有人出黎話肯還少少冇走晒數已經好好仲要求d乜
上一張圖見到我話喺佢Page乜乜乜
其實係因為佢咪話一個月一次咁還嘅
但係還完上兩張圖嗰兩次之後
再過咗成個月又唔覆我又冇聲氣
我就嬲嬲地屌都費事屌,直接喺佢Page度Post我個Facebook Album
之後佢終於真正同我有交流了

當佢一直指責我「趕盡殺絕」嘅時候
我做嘅只係喺佢個冇人睇嘅Page度留言講件事
佢亦都秒速Del咗我個Comment順手Ban埋我

機會、時間,我畀得夠曬多

做呢啲行業真係同乞衣冇分別

又唔好咁講,我自己當係興趣工咁做
一邊做正職嘅同時有比賽咪講下
咁都唔算太乞衣嘅
屌 達哥借錢比人買電視溝女都未收返啦
最好笑係去到當時佢都係覺得自己好撚盡力咁
「你想點」「咁你想點呢」「咁你想我點呢」
而我一早講咗,我要有交帶,唔係要消失咗唔見人

下面呢張圖大家小心先,因為我自己都記錯咗
我喺對話入面話iPhone 5,再引iPhone 5推出個日期
其實係錯嘅!係錯嘅!!!件事其實係iPhone 6時代開始

不過佢可能誤解咗做:
咁睇又好似好小事丫下話,只係差我年幾兩年唔還錢
個態度又串柒柒咁啫,又唔係四年,好好架喇

佢好兄弟Jacky Fong唔係成日話要捉電競界既害群之馬咩

我諗佢意思只係捉唔喺佢地個小圈子入面嘅害群之馬,你誤會咗了
留名
睇樓主講嘢就知樓主份人善良
我以前都係咁 岩岩出來做嘢果陣
同事食飯成日話唔記得禁錢
叫我幫佢俾住先 餐餐都叫好多野食
我仲好天真咁笑佢食咁多
如是者過左幾個月 食左我幾千蚊
我有一日問佢拎 佢話放工一次過俾我
最後都無俾 到今日都收唔翻
人善被人欺 自始之後我情願做仆街都唔做好人
佢點解要還?
呢個係佢憑自己本事借返黎既8000蚊
點解要還
屌你老母
佢點解要還?
呢個係佢憑自己本事借返黎既8000蚊
點解要還
屌你老母

次次見到呢堆說話,或者嗰張圖都會身同感受
笑撚左 搞咁多野又話唔係想人還錢
計我話佢差你八千,還唔撚到咪肉償
一次計五舊,我諗樓主屌番佢十令次屎忽就還完
利申:9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞