做電競好搵到三年都還唔到幾千蚊

597 回覆
247 Like 15 Dislike
同一日講完兩三個月慢慢還清
夜晚可以即刻找到數
以後邊個咁話放上網收唔返數

可惜對方早已『訂閱』報仇服務,時數超過數年,不設退款

小圈子公司我冇嘢好講,佢地鍾意請現行騙徒我都冇嘢好講
不過我會盡我所能,務求令佢喺香港電子競技界冇運行
有邊間正經大路公司贊助佢,或者請佢做嘢,我一定Send信
全部嘢我都冇加鹽加醋,所有事實擺在眼前
係唔係真係要用一個差人錢兩年半,仲態度惡劣,中間經常消失數月唔見人,一個咁冇責任心同態度咁差嘅人?係唔係冇更好嘅人,例如係一個正常人,去代替佢?

我家姐講得好精警:「中間佢唔還錢,佢啲閪態度你已經受曬,全部都係佢自己嘅選擇,無人迫佢,咁大個人就要自己為自己行為負返責任架啦」

如果話咩就咁算啦,都收返啲錢就由佢啦嘅人
請你聯絡我,我有急事要用錢

唔擺上網都唔還
呢啲撚屌真係唔好放佢出街害人

收返啲錢就由佢的話
條撚屌就覺得過左關
下次咁做都會過到關

有心改呢
幾年前已經改啦
洗等樓主擺上高登
依家擺明唔知錯冇悔意
擺明想息事寧人
唔撚多佢一年半載係唔會長進架
佢冇潛都算係咁 佢真係以為 友情重要過金錢 以為朋友會真心幫佢 有困難窮到冇錢還 都係咁比人日日追數 冇能力還 可以既話梗係想就咁算啦 同埋借得比人 就預左拎唔返 一定要追到為止 就預左關係破裂 所以借得比人 先量度下自己胸襟

追post啦柒頭,一開頭呃人錢已經夠on9,而家佢係呃完人錢唔撚還阿,友乜撚野情阿,8000蚊一年點還都還撚到啦,炒散返一更都350啦,借得錢比人仲要預還唔到,就係當你係朋友會還先借阿on9,你呢啲真係歪理嚟

無潛算係咁?? 3個月回次THAT'S IT 的確有浮水既
有公子黨人撐佢,又係電競小先鋒有冇人想知

其實公子黨仲有咩人?

公子黨好疊馬
畀兩張圖你地睇睇先
打埋機貼完整版

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=283099098805704&id=282302592218688

https://www.facebook.com/eSportsSecretHK/posts/283099098805704
呃食社會工作者
LOL銀牌教師
恭喜樓主 得償所願
Btw 而家香港電競根本係廢青MK小圈子 亦都無人才去推動
得罪講句 有料既都番大陸發展啦
仲有人話自己為左電競 放棄港大學位
但又唔提乜野科
真係好想知係乜野乞食科值得佢放棄

利申 都曾經識過個債仔肥仔 人品如樓主講過差唔多 垃撚圾
希望樓主唔好得把閪口,過一排又冇恆心去狙擊,本人幾希望睇到呢班垃圾既折墮樣,最好keep住update佢近況
推撚到佢收皮
希望樓主唔好得把閪口,過一排又冇恆心去狙擊,本人幾希望睇到呢班垃圾既折墮樣,最好keep住update佢近況

我唔敢擔保,不過我同樣希望自己唔好得把閪口,過一排又冇恆心去追擊
之前有巴打講過咩大神是也嘅狙擊Post可以參考下,但係我唔多搵到,請問係咩事嚟 想整個刪啲減啲嘅懶人包方便

我唔敢擔保,不過我同樣希望自己唔好得把閪口,過一排又冇恆心去追擊
之前有巴打講過咩大神是也嘅狙擊Post可以參考下,但係我唔多搵到,請問係咩事嚟 想整個刪啲減啲嘅懶人包方便

方便咩都唔知嘅新讀者追Post
先恭喜樓主追返啲錢,
老老實實拖左3年幾先還仲要串柒柒,您唔起佢釘已經好好。
依啲人就係賤,我深信如果唔係您去貼上lihkg搞大件事,您其餘果3500蚊應該等到2046都冇
先恭喜樓主追返啲錢,
依啲人就係賤,我深信如果唔係您去貼上lihkg搞大件事,您其餘果3500蚊應該等到2046都冇

上一頁都有巴打提過呢個詞,其實咩叫起釘
小額錢債啦, 比500 蚊堂費咋嘛

聽講可以係詐騙,因為筆錢個用途唔係畀佢洗,而佢咁算係落咗格,堅唔堅?

佢咁呃錢係詐騙,報得警

唔好意思唔識法律所以問多幾句
有冇刑事追溯期?件事過咗兩年幾差唔多三年,而家先報會唔會太遲?
證據方面係我搵定警察會搵佢落口供?

8年追溯期
證據貼曬你transfer 個啲數同對話上小額錢債法庭就okay
先恭喜樓主追返啲錢,

同埋冇錯,我一直最在意嘅真係佢個死人閪態度,你見我啲圖每一次屌佢都係屌佢唔上心,冇交帶,仲要串柒柒型棍子咁
差我錢唔係問題,平時我同朋友出街可能有啲幾十蚊,百幾二百蚊要我畀住先,我九成都唔會追返,呢啲數頭數尾我真係冇所謂
不過最近就有我好兄弟Adam嘅好兄弟打咗篇嘢,提到『大家做兄弟其實唔會計。』,似乎想將我打成「同兄弟都事事算到盡」嘅小氣鬼
我只可以話我冇嘢Prove,不過歡迎去問任何一個識我嘅人,電競界Cos界Wargame界乜柒都好,我自己就唔係幾記到有呢啲情況,如果唔係呢個意思就唔好誤導人
先恭喜樓主追返啲錢,

用複息去計利息
先恭喜樓主追返啲錢,

用複息去計利息

原來係咁
就算唔計息,咁多年啲通脹都蝕返畀佢

咁多人唔知咩叫起釘
唔好篤破人哋夢想啦

還錢啦
唔好篤破人哋夢想啦

電競咁嘅垃圾邊賺到錢
幾時到wal狗
每個月當交電話費500 500咁都還哂啦
最新消息,原來佢有兄弟畀咗皮幾嘢佢,以為佢已經還曬畀我
不過個好兄弟冇講話筆錢係借畀佢,可能係送畀佢用都未定呢
咁都送得畀人咯,人地點用就人地嘅事啦

不過好兄弟就係好兄弟,就算有個朋友畀個兄弟呃完錢咁耐冇還
畀錢佢以為會還返畀人,但係原來最後都係自己拎咗去,有乜計呢?
兄弟丫嘛,冇計啦 繼續開心做兄弟囉

畀錢佢以為會還返畀人,但係原來最後都係自己拎咗去,有乜計呢?

唔係好明

唔係好明

唔係好明

Adam有個好兄弟畀咗皮幾嘢Adam,而個兄弟以為Adam有利用呢筆錢去還畀我
但係最後當然就冇用嚟還畀我,而筆錢佢點用法我唔知,我都冇興趣深究

嗰個兄弟肯定喺好耐之前已經知佢差我錢
但係就算睇住Adam拖我咁春耐仲要態度串柒柒,又接受咗佢皮幾嘢都唔還畀我
依然同佢繼續做好兄弟,係咩玩法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞