做電競好搵到三年都還唔到幾千蚊

597 回覆
247 Like 15 Dislike

Ummm……都有上下報有啲報導咁
女子賽,有話題嘛。女喎!係女喎!!!

本土都算啦
重要女子賽 心水清啲都知求其落I one執五件都隨時打到班友一仆一碌啦

呢個我就唔評論,冇睇冇跟進
反正女子隊係點我唔太想理,我係想煮死個撚屌啫

Between頭先「香港第一人氣實況主」喺Facebook出咗張圖
見到呀電競新星王牌教練Adam兄喺個Skype Call入面
唔知係唔係同佢地籌旗呢

你唔拉佢金主落水等佢割席點煮死佢呀

我清楚明白咁樣係有效啲,亦都會令件事曝光率更高,即係佢更仆街,我地更開心,我仲會好似驅風咁爽
但係如果我因為想做死一條友而去牽連到一啲無辜嘅人,我就係其中一個無品狗,何必做賤自己(除非有人自己衝出嚟幫口我就會貼埋,而的確經已係有)

你都真係on99
警又唔報,實際行動又唔做,搏佢良心發現?

如果你指個實際行動係一嘢拖曬全世界落水,真係會比我而家優先著重喺隻狗嘅行動上好?
即係我當然可以「電競xx身邊多年朋友三年借錢唔還」「人氣實況主圈子詐騙欠錢拖足三年」去屌撚曬全世界(即諗即打,文采遲啲先屌)
但係而家我起碼先貼曬啲我手上有嘅事實:對話記錄出嚟,起碼會好過惡意地圖炮

屌講多無謂 直接小額錢債審裁處,一係你洗9佢facebook, 如果唔係講黎都無撚用
我竟然追曬300個留言

請畀趣

我覺得樓豬你話訓又唔訓有趣啲

啱啱沖完涼同擺返好啲Wargame嘢
張床度仲有十幾件衫未摺

我決定唔摺,擺埋一邊聽日先搞

唔知烏生摺埋先定樓豬啲衫摺埋先呢

真係有機會佢摺埋先過我啲衫

係就快 相信好多巴打已經等緊樓主你摺埋人地
千奇唔好似出面個d post咁引左一大班巴打 最後乜撚法律行動都唔做

但係我小額錢債頂多咪係攞返啲錢
我而家係想全世界(起碼香港電競界)知呢條友咩料
個責任心係發生乜事,欠人錢個態度又發生乜事
想佢做過街老鼠,見到Adam個名就「喔差人錢三年唔還仲串柒柒嗰個?」
有電競公司、贊助、戰隊想搵佢都要三思

呢個亦都係我放上嚟最主要嘅目的:要佢仆街
入面仲有d乜人話借錢預左無得還個d on9野
借錢就一定預左有得還
但係銀行借錢都會睇下人地個底細啦

你有正職而做主播係興趣 e+大家都知啦
主播都係專業既 唔係叫你做到分析師咁專業 但都要有少少分析能力先講到人地做緊d乜
可唔可以浪費少少分析能力去睇下呢個香港所謂既電競圈子有既係乜人
值唔值得借 借左會唔會一去無回頭
亦可唔可以分析下 點解唔做法律行動 點解唔想連累無關既人 又要講少少引人去搵

洗唔洗搵吳幸美訪問你 人地強國人中左騙案都報警啦 天大地大有機會報警都無用
但點解樓主清楚騙徒行蹤就剩係識上連登
唔係驚騙徒為你一萬幾千坐洗頭艇著草阿
引埋一堆人係度講乜借錢應唔應該還
做番d正常程序先啦

你都幾撚搞笑,而家樓主個目的係想睇佢仆街多過從咩法律徒徑追數

而我相信作為一個正常人都會支持樓主繼續post佢d衰野睇佢仆街多d

你講呢d野口吻同d垃圾黑警一樣:有咩唔合理應該報警,而唔係搞網絡公審囉一鳩樣

我覺得樓豬你話訓又唔訓有趣啲

啱啱沖完涼同擺返好啲Wargame嘢
張床度仲有十幾件衫未摺

我決定唔摺,擺埋一邊聽日先搞

唔知烏生摺埋先定樓豬啲衫摺埋先呢

真係有機會佢摺埋先過我啲衫

係就快 相信好多巴打已經等緊樓主你摺埋人地
千奇唔好似出面個d post咁引左一大班巴打 最後乜撚法律行動都唔做

但係我小額錢債頂多咪係攞返啲錢
我而家係想全世界(起碼香港電競界)知呢條友咩料
個責任心係發生乜事,欠人錢個態度又發生乜事
想佢做過街老鼠,見到Adam個名就「喔差人錢三年唔還仲串柒柒嗰個?」
有電競公司、贊助、戰隊想搵佢都要三思

呢個亦都係我放上嚟最主要嘅目的:要佢仆街

快d post埋淨返嗰d啦,追到live無野睇好頂癮
彈波仔我唔Quote喇,幾個回覆加埋太長,就咁覆你算

可能你追Post只係睇咗啲圖同相關文字
冇一邊睇埋我一直以嚟覆咁多位巴打
其實中間都有講到我係想佢仆街,筆錢已經冇所謂
如果咁被指責「咩心態」,我只可以話我都唔知,可能人性係咁?
好簡單,有個咁嘅賤人,上咗位全香港人都識佢,但係你心知佢係一個點嘅狗賊
你會登佢開心?我就會好不爽

呢個係你兩個回覆話我「點解唔做法律行動,而係放上連登」最主要嘅原因
而法律行動一直唔係我最優先會揀嘅選擇
我對面屋個老而不喺正門口食煙我都屌佢兩句先過搵管理處投訴啦

你講到「分析下呢個香港所謂電競圈子有乜人,值唔值得借」
呢個真係要另開條目講,因為我直頭先過佢入行做
「借」錢畀佢嗰時佢係我朋友,佢都未埋人堆,佢都未係咁撚仆街
我認我放縱佢咁耐係戇鳩,我又唔曉帶眼識人
所以我更加要煮死佢,要佢做過街老鼠

我個初衷係想佢身敗名裂,好仆街係唔係?
但係我畀佢懶懶閒拖我兩年幾,中間態度串過馬撚
又冇交帶唔覆我,但係搭的士去同人食雞煲就咩問題都冇
呢啲行為態度先係我要佢死嘅原因
都話睇撚死你班電競廢青架
成日打住創意產業既旗號叫人比錢你去打機
但係講水平又唔夠人地歐美台韓打
知唔知點解?因為你地個「人」本身質素問題
執行能力低所以先要借打機避世
我唔係歧視以電競為目標既人
只係見到班垃圾mk當正自己事業有成好有貢獻先覺得肉鳩酸
出去比人interview串柒柒搭到一pat屎咁
影撚衰晒

你估你地係個啲什麼女子隊咩
人地都話可以賣肉
有老細科水甚至有老細包
大個仔喇 用下腦啦

我淨係講比賽嘅有冇中槍
不過我係自己有份正職,主播就當興趣工咁做

幾年前睇過什麼udyr直播
一聽佢啲串柒柒mk口吻
就知佢書都冇咩點讀過
我想知佢而家幾歲?
戶口少少錢都攞唔到出黎周轉
唔好話幾萬啦
幾千都搞到咁撚肉酸
睇見啲mk咁撚折墮真係好撚過癮

佢未讀完中學就退左學
咁上一個Update就講到佢話籌旗籌咗八個月籌到消失埋
中間畀我見到佢讚下Post又有Inbox下佢,不過都係唔應我機

不過就係幾日之前,有個朋友突然喺Facebook Inbox我
「Adam比賽應該分到錢架喎,有冇還錢畀你」
我先知道原來佢閃閃星光轉身變成為電競新星又重出江湖
咁用咗少少時間去了解係咩比賽,又搞乜鬼變「最佳教練」
之後就喺一個Page度見到佢嘅Fans吹捧同埋佢嘅留言

https://www.facebook.com/hamsterod1/posts/1968968623330984

喺Link入面個報導見到Adam個大名,再加埋回覆度有佢出現
嗰下我就知道:嗯,係呢條友了
即時就嬲嬲地將我一直有喺Facebook Update嘅Album貼出嚟
心態就同而家放佢上嚟一樣:咁撚好景呀?做咩消失八個月呀仆街

就係咁樣示意我會搞大,我會放上網要全世界知道
佢終於應我一句了

型撚到呢……
THAT'S IT
仲要係慢慢還咋,我要多謝佢啦
人無恥
則無敵
追人還錢真係慘過食屎
入面仲有d乜人話借錢預左無得還個d on9野
借錢就一定預左有得還
但係銀行借錢都會睇下人地個底細啦

你有正職而做主播係興趣 e+大家都知啦
主播都係專業既 唔係叫你做到分析師咁專業 但都要有少少分析能力先講到人地做緊d乜
可唔可以浪費少少分析能力去睇下呢個香港所謂既電競圈子有既係乜人
值唔值得借 借左會唔會一去無回頭
亦可唔可以分析下 點解唔做法律行動 點解唔想連累無關既人 又要講少少引人去搵

洗唔洗搵吳幸美訪問你 人地強國人中左騙案都報警啦 天大地大有機會報警都無用
但點解樓主清楚騙徒行蹤就剩係識上連登
唔係驚騙徒為你一萬幾千坐洗頭艇著草阿
引埋一堆人係度講乜借錢應唔應該還
做番d正常程序先啦

用銀行同朋友比
都唔知話你on9定智障好

錢行係至無情嘅生意,知你就唔掂就call loan
如果你老友唔掂,你會唔會call你老友loan呀
推~that's it
推~that's it

多謝,that's it

thats it
live左
推~that's it

條撚樣塊臉皮厚撚過張席夢思
推~that's it

條撚樣塊臉皮厚撚過張席夢思

明點解我要放佢上嚟啦……
到呢一刻如果樓主想人還錢就去左報警啦 係道講咁多野做乜
重點係依家條友擺到明有錢都唔還 唱佢有咩問題
話樓主見人有少少名氣就唱佢 咁3500$少少錢又唔見佢還?根本佢自己攞黎
好似之前舊燈救生員判頭無糧出咁 就算即刻還返曬都無用 因為依家就係要搞死佢
屌樓主咩借得就預左唔會還個d 搞清楚重點先 依家唔係借錢唔還 係呃錢唔還啊 係呃呀
樓主自己都有問題
一句講哂要人還就還, 唔還就唔還
男人老狗又要扮大方又話錢唔重要, 但又要人時時報到
咁究竟你係咪想要返筆錢啫
係就set個deadline, 執正黎做, 唔好過左又延期
唔要就索性由佢

依家感覺就係你比左八千蚊人, 就想當人狗咁時時報到又教佢做人乜乜柒柒咁

第一,筆錢本意唔係借畀佢,而係要嚟做買iPhone嘅本金,而佢最後冇用到應該原封不動畀返我,但係佢畀唔到,咁我追數好撚正常
第二,要人時時報到你可以咁講,但係我會叫呢啲做責任心,你自己睇下我每次追佢個間隔係幾耐,佢自己講咩「下個星期畀你」,但係到咗時間都冇聲氣完全消失咗,我屌鳩佢都唔得?
第三,當時我係要返筆錢,所以先會有堆對話內容出嚟,但係而家我係啖氣問題,我要佢身敗名裂,要佢喺電競界消失,而筆錢,冇所謂了

你話執正嚟做,只可以話我太撚蠢,畀乜鳩機會佢

唔好正當化佢,唔該

紅字證明由唔係錢問題啦
當初又扮好人比人延期還, 追唔到數又扮哂frd繼續打機當無件事
反而依家人地還完錢就放上網唱衰人
分明依家見人撈得掂就眼紅想人身敗名裂

做你朋友都幾危險, 心理咁唔平衡

憎人富貴有咩問題?

窮就無所謂繼續可以一齊打機, 一富貴就要搞到人身敗名裂

係咪事主黎呀你 而家債仔有問題反而唱樓主有問題
樓主自己都有問題
唔要就索性由佢

依家感覺就係你比左八千蚊人, 就想當人狗咁時時報到又教佢做人乜乜柒柒咁

第一,筆錢本意唔係借畀佢,而係要嚟做買iPhone嘅本金,而佢最後冇用到應該原封不動畀返我,但係佢畀唔到,咁我追數好撚正常
第二,要人時時報到你可以咁講,但係我會叫呢啲做責任心,你自己睇下我每次追佢個間隔係幾耐,佢自己講咩「下個星期畀你」,但係到咗時間都冇聲氣完全消失咗,我屌鳩佢都唔得?
第三,當時我係要返筆錢,所以先會有堆對話內容出嚟,但係而家我係啖氣問題,我要佢身敗名裂,要佢喺電競界消失,而筆錢,冇所謂了

唔好正當化佢,唔該

紅字證明由唔係錢問題啦
當初又扮好人比人延期還, 追唔到數又扮哂frd繼續打機當無件事

憎人富貴有咩問題?

THAT'S IT
樓主自己都有問題
唔要就索性由佢

唔好正當化佢,唔該

紅字證明由唔係錢問題啦

憎人富貴有咩問題?

呢啲戇鳩仔 富貴到三千五蚊都還唔起
真係好撚富貴呀 講完我自己都打冷震
樓主自己都有問題
唔要就索性由佢

唔好正當化佢,唔該

紅字證明由唔係錢問題啦

憎人富貴有咩問題?

我用我能方借返黎,點解要還
That's it

唔好正當化佢,唔該

紅字證明由唔係錢問題啦

憎人富貴有咩問題?

我用我方借返黎,點解要還
That's it

唔好正當化佢,唔該

紅字證明由唔係錢問題啦

憎人富貴有咩問題?

我用我方借返黎,點解要還
That's it

都仲係錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞