做電競好搵到三年都還唔到幾千蚊

597 回覆
247 Like 15 Dislike
啱啱打完場Wargame
同班朋友食埋飯就返去

頭先呀烏先生喺兩年幾三年嚟終於同我深情對話……不過都係有屌鳩我嘅意思

返到去再Post埋剩低嘅
啱啱打完場Wargame
同班朋友食埋飯就返去

頭先呀烏先生喺兩年幾三年嚟終於同我深情對話……不過都係有屌鳩我嘅意思

返到去再Post埋剩低嘅

等你
唔洗再老屈我債主朋友啦
我好支持樓主報警/法律途徑索償, 話知你刑事告到佢坐監, 關我咩事
我係講緊樓主男人老狗, 一開始借左八千出去唔緊張但又要人時時報到
自己唔嗲唔吊由得人拖足三年, 依家見人上下報紙
又要玩埋啲婆乸野放上連登唱衰人
又話唔志在錢, 剩係想玩網絡公審玩到人咩身敗名裂

你想玩咪玩飽佢, 但我想講我睇唔起你呢種有警唔報有錢又話唔想追, post出黎走去玩網絡公審既態度啫

每隔兩個月搵一次都叫唔嗲唔吊
佢冇潛都算係咁 佢真係以為 友情重要過金錢 以為朋友會真心幫佢 有困難窮到冇錢還 都係咁比人日日追數 冇能力還 可以既話梗係想就咁算啦 同埋借得比人 就預左拎唔返 一定要追到為止 就預左關係破裂 所以借得比人 先量度下自己胸襟

你呢啲戇鳩仔真係一個都嫌多 咩嘢叫做借得錢就預左收唔返 咁你就唔好叫做借啦 叫做囉啦
一開始樓主嗰啲錢已經唔係用來接濟 後尾見朋友手緊 已經畀足時間佢去週轉 都真係仁至義盡

仲有你唔好講啲乜嘢友情重要過金錢 如果你係真係當人哋好朋友 唔好話借錢 借咗舊擦膠呀 自己用完都識得還番畀你個好朋友啦 何況足足借咗咁多年 咁多年八千蚊都還唔到
devils 我係你fans
之前有留意你devils 台同 旁述
關我撚事
追到你會分啲比我?

無架 死返出去啦
唔洗再老屈我債主朋友啦
我好支持樓主報警/法律途徑索償, 話知你刑事告到佢坐監, 關我咩事
我係講緊樓主男人老狗, 一開始借左八千出去唔緊張但又要人時時報到

你想玩咪玩飽佢, 但我想講我睇唔起你呢種有警唔報有錢又話唔想追, post出黎走去玩網絡公審既態度啫

咩叫唔嗲唔吊?
樓主一開始當佢朋友先禮貌催下
唔通一開始就屌鳩人唔還錢?
返到去,而家打字貼多兩張,跟住故事就返到嚟現代
之後嘅就聽日先,唔好意思真係好攰
唔洗再老屈我債主朋友啦

幫幫手 試下唔好衝出黎柒
以為自己係邊個呀 無人想知你點睇呀 柒頭 笑撚死

講咁多做乜 我淨係知依家就有人呃錢唔還
返到去,而家打字貼多兩張,跟住故事就返到嚟現代
之後嘅就聽日先,唔好意思真係好攰

支持樓豬 pish
樓主自己都有問題
一句講哂要人還就還, 唔還就唔還
男人老狗又要扮大方又話錢唔重要, 但又要人時時報到
咁究竟你係咪想要返筆錢啫
係就set個deadline, 執正黎做, 唔好過左又延期
唔要就索性由佢

依家感覺就係你比左八千蚊人, 就想當人狗咁時時報到又教佢做人乜乜柒柒咁

On 撚9
都話睇撚死你班電競廢青架
成日打住創意產業既旗號叫人比錢你去打機
但係講水平又唔夠人地歐美台韓打
知唔知點解?因為你地個「人」本身質素問題
執行能力低所以先要借打機避世
我唔係歧視以電競為目標既人
只係見到班垃圾mk當正自己事業有成好有貢獻先覺得肉鳩酸
出去比人interview串柒柒搭到一pat屎咁
影撚衰晒

你估你地係個啲什麼女子隊咩
人地都話可以賣肉
有老細科水甚至有老細包
大個仔喇 用下腦啦
上文摘要:(再度)開始咗一個月還一次
雖然唔知點解一千變咗五百,不過佢有Keep住還我就算
喺六月頭過咗一次數之後七月又再度冇聲氣
我都已經成個七月過咗,肯定係冇入數先再追佢
一開始又話「7號過數畀你」,最後當然又係冇過數啦
我去到九號問佢,佢又突然話「問緊人借錢一次過還畀你」

其實我就冇咁樣要求,我唔介意佢逐少逐少慢慢畀返我
無啦啦喺邊個屎忽度諗到要一次過還?
又點解要數冚數,唔正正經經搵份工還畀我算呢
總之呢,人地就話籌緊旗
呢一籌就足足籌咗八個月(都係未籌到)

大家喺呢張圖最後見到「2017年4月18日」
即係故事終於嚟到現代線,亦都係佢上水之時
我就當然要關心下好兄弟咁耐以嚟死得未

不過對唔住,真係聽日再貼,打完Wargame好攰……
影撚衰晒

人地都話可以賣肉
有老細科水甚至有老細包
大個仔喇 用下腦啦

我淨係講比賽嘅有冇中槍
不過我係自己有份正職,主播就當興趣工咁做
屌你樓主,係度吊我癮
Btw, push
唔洗再老屈我債主朋友啦

你唔care 咪咪撚睇囉 做乜9姐你
講到自己又懶中立乜乜77
人地係鐘意擺上黎公審呀
睇唔起人就無謂咁上心啦
推到條仆街仔身敗名裂
重未有人講得出佢係邊隊?

人地係鐘意擺上黎公審呀
睇唔起人就無謂咁上心啦

頭先人地仲上咗吳業坤個Facebook Live度打機,見到都出曬水

Adam: xxx係啱啱贏左xx盃冠軍
坤哥: 咁佢地有無教練嗰啲
Adam: 我咪教練囉

好型呀 好勁呀 電競新星教練Adam
影撚衰晒

人地都話可以賣肉
有老細科水甚至有老細包
大個仔喇 用下腦啦

我淨係講比賽嘅有冇中槍
不過我係自己有份正職,主播就當興趣工咁做

幾年前睇過什麼udyr直播
一聽佢啲串柒柒mk口吻
就知佢書都冇咩點讀過
我想知佢而家幾歲?
戶口少少錢都攞唔到出黎周轉
唔好話幾萬啦
幾千都搞到咁撚肉酸
睇見啲mk咁撚折墮真係好撚過癮

人地係鐘意擺上黎公審呀
睇唔起人就無謂咁上心啦

頭先人地仲上咗吳業坤個Facebook Live度打機,見到都出曬水

直接出隊名好嘛

人地係鐘意擺上黎公審呀
睇唔起人就無謂咁上心啦

直接出隊名好嘛

我唔知佢地背後點溝通,又唔知佢地點搵個撚屌去做教練
我乜柒都唔知,唔想陣間有人借勢攻擊隊女子隊

人地係鐘意擺上黎公審呀
睇唔起人就無謂咁上心啦

直接出隊名好嘛

我唔知佢地背後點溝通,又唔知佢地點搵個撚屌去做教練
我乜柒都唔知,唔想陣間有人借勢攻擊隊女子隊

咁條友嘅fans page呢?
搵過一轉咩都冇 得一個好耐冇用嘅fb
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞