做電競好搵到三年都還唔到幾千蚊

597 回覆
247 Like 15 Dislike
佢冇潛都算係咁 佢真係以為 友情重要過金錢 以為朋友會真心幫佢 有困難窮到冇錢還 都係咁比人日日追數 冇能力還 可以既話梗係想就咁算啦 同埋借得比人 就預左拎唔返 一定要追到為止 就預左關係破裂 所以借得比人 先量度下自己胸襟

你呢啲戇鳩仔真係一個都嫌多 咩嘢叫做借得錢就預左收唔返 咁你就唔好叫做借啦 叫做囉啦
一開始樓主嗰啲錢已經唔係用來接濟 後尾見朋友手緊 已經畀足時間佢去週轉 都真係仁至義盡

仲有你唔好講啲乜嘢友情重要過金錢 如果你係真係當人哋好朋友 唔好話借錢 借咗舊擦膠呀 自己用完都識得還番畀你個好朋友啦 何況足足借咗咁多年 咁多年八千蚊都還唔到

真係好撚痴線 咁多人諗野原來咁扭曲 借錢預咗收唔返 量吓自己胸襟
唔洗再老屈我債主朋友啦
我好支持樓主報警/法律途徑索償, 話知你刑事告到佢坐監, 關我咩事
我係講緊樓主男人老狗, 一開始借左八千出去唔緊張但又要人時時報到
自己唔嗲唔吊由得人拖足三年, 依家見人上下報紙
又要玩埋啲婆乸野放上連登唱衰人
又話唔志在錢, 剩係想玩網絡公審玩到人咩身敗名裂

你想玩咪玩飽佢, 但我想講我睇唔起你呢種有警唔報有錢又話唔想追, post出黎走去玩網絡公審既態度啫

債主定債仔呀?返去重讀小學啦香港電勁希望

Agger
其實啲人講咩借左錢預左還唔到都幾天才
唔通問銀行借錢可以預左唔洗還咩
咩邏輯先推論到出黎
樓主樣又型聲又甜 次次睇台主開台都濕哂
利申真巴
Missripper教練?
佢做到?
追晒
好睇過美劇
佢做到?

呢隊野好似係業餘隊未有金主同贊助?
烏生係咪做義工
佢做到?

烏生係咪做義工

係得呢隊野係Xxx 符合三個字

再加上 最近贏女王盃
佢做到?

烏生係咪做義工

再加上 最近贏女王盃

好似隊隊lol戰隊都會簡寫做三個字喎
佢做到?

烏生係咪做義工

再加上 最近贏女王盃

女子隊喎

係得KZ TDF PDQ MSR VE 叫做出名

贏第一得PDQ 同MSR 最近兩個比賽
佢做到?

烏生係咪做義工

再加上 最近贏女王盃

女子隊喎

係得KZ TDF PDQ MSR VE 叫做出名

贏第一得PDQ 同MSR 最近兩個比賽

Sor 戒左奶之後就冇咩留意細蚊仔game 咁應該中
好似故咁追

唔好誤中副車,我就係唔想搞到啲女子隊,佢地又冇差我錢
亦都唔係CGA個Shero比賽,另一個本土賽事嚟,我仲以為好多人知添

本土賽事=WFC

Ummm……都有上下報有啲報導咁
女子賽,有話題嘛。女喎!係女喎!!!

本土都算啦
重要女子賽 心水清啲都知求其落I one執五件都隨時打到班友一仆一碌啦

呢個我就唔評論,冇睇冇跟進
反正女子隊係點我唔太想理,我係想煮死個撚屌啫

Between頭先「香港第一人氣實況主」喺Facebook出咗張圖
見到呀電競新星王牌教練Adam兄喺個Skype Call入面
唔知係唔係同佢地籌旗呢

你唔拉佢金主落水等佢割席點煮死佢呀

我清楚明白咁樣係有效啲,亦都會令件事曝光率更高,即係佢更仆街,我地更開心,我仲會好似驅風咁爽
但係如果我因為想做死一條友而去牽連到一啲無辜嘅人,我就係其中一個無品狗,何必做賤自己(除非有人自己衝出嚟幫口我就會貼埋,而的確經已係有)

你都真係on99
警又唔報,實際行動又唔做,搏佢良心發現?
樓主既情況根本就係強國人中返強國電話騙案一樣
好人好姐做乜會信強國作出黎話你衰左d乜既故事
一定係要做過或者好清楚了解同類既事先會去驚
無啦啦人地係你面前講小圈子暗號你唔係圈子內又會明咩

一係就報警 一係就小銀 如果真係咁緊張個筆錢 仲要可以聯絡到 知大約做乜都唔做法律行動

一邊又話只係想大家知道件事 唔係乜擺上網公審
一邊又話唔想連累到無關係既什麼女子隊
但其實一路就一d一d咁將所有資料都擺出黎
正常一個90後連登仔識用google都搵到啦

又要借巴打個段野反嘲自己會唔會中槍成為個班所謂既電競mk 又話只係興趣

講真 講咩都假 做法律行動啦
定係根本互相都斬不斷 理還亂
存在利益關係先唔敢做擺上網
樓主既情況根本就係強國人中返強國電話騙案一樣
好人好姐做乜會信強國作出黎話你衰左d乜既故事
一定係要做過或者好清楚了解同類既事先會去驚
無啦啦人地係你面前講小圈子暗號你唔係圈子內又會明咩

一係就報警 一係就小銀 如果真係咁緊張個筆錢 仲要可以聯絡到 知大約做乜都唔做法律行動

一邊又話只係想大家知道件事 唔係乜擺上網公審
一邊又話唔想連累到無關係既什麼女子隊
但其實一路就一d一d咁將所有資料都擺出黎
正常一個90後連登仔識用google都搵到啦

又要借巴打個段野反嘲自己會唔會中槍成為個班所謂既電競mk 又話只係興趣

講真 講咩都假 做法律行動啦
定係根本互相都斬不斷 理還亂
存在利益關係先唔敢做擺上網

入面仲有d乜人話借錢預左無得還個d on9野
借錢就一定預左有得還
但係銀行借錢都會睇下人地個底細啦

你有正職而做主播係興趣 e+大家都知啦
主播都係專業既 唔係叫你做到分析師咁專業 但都要有少少分析能力先講到人地做緊d乜
可唔可以浪費少少分析能力去睇下呢個香港所謂既電競圈子有既係乜人
值唔值得借 借左會唔會一去無回頭
亦可唔可以分析下 點解唔做法律行動 點解唔想連累無關既人 又要講少少引人去搵

洗唔洗搵吳幸美訪問你 人地強國人中左騙案都報警啦 天大地大有機會報警都無用
但點解樓主清楚騙徒行蹤就剩係識上連登
唔係驚騙徒為你一萬幾千坐洗頭艇著草阿
引埋一堆人係度講乜借錢應唔應該還
做番d正常程序先啦
我竟然追曬300個留言

請畀趣

我覺得樓豬你話訓又唔訓有趣啲

啱啱沖完涼同擺返好啲Wargame嘢
張床度仲有十幾件衫未摺

我決定唔摺,擺埋一邊聽日先搞

唔知烏生摺埋先定樓豬啲衫摺埋先呢

真係有機會佢摺埋先過我啲衫
笑撚左 搞咁多野又話唔係想人還錢

就算樓主收唔收得返啲錢都可以「搞咁多野」㗎喎

條友擺明借炒iphone呃錢

咁都唔屌得?唔通真係得你老母先屌得
支持樓主報警將騙徒繩之以法

唔好誤中副車,我就係唔想搞到啲女子隊,佢地又冇差我錢
亦都唔係CGA個Shero比賽,另一個本土賽事嚟,我仲以為好多人知添

本土賽事=WFC

Ummm……都有上下報有啲報導咁
女子賽,有話題嘛。女喎!係女喎!!!

本土都算啦
重要女子賽 心水清啲都知求其落I one執五件都隨時打到班友一仆一碌啦

呢個我就唔評論,冇睇冇跟進
反正女子隊係點我唔太想理,我係想煮死個撚屌啫

Between頭先「香港第一人氣實況主」喺Facebook出咗張圖
見到呀電競新星王牌教練Adam兄喺個Skype Call入面
唔知係唔係同佢地籌旗呢

你唔拉佢金主落水等佢割席點煮死佢呀

我清楚明白咁樣係有效啲,亦都會令件事曝光率更高,即係佢更仆街,我地更開心,我仲會好似驅風咁爽
但係如果我因為想做死一條友而去牽連到一啲無辜嘅人,我就係其中一個無品狗,何必做賤自己(除非有人自己衝出嚟幫口我就會貼埋,而的確經已係有)

你都真係on99
警又唔報,實際行動又唔做,搏佢良心發現?

如果你指個實際行動係一嘢拖曬全世界落水,真係會比我而家優先著重喺隻狗嘅行動上好?
即係我當然可以「電競xx身邊多年朋友三年借錢唔還」「人氣實況主圈子詐騙欠錢拖足三年」去屌撚曬全世界(即諗即打,文采遲啲先屌)
但係而家我起碼先貼曬啲我手上有嘅事實:對話記錄出嚟,起碼會好過惡意地圖炮
我竟然追曬300個留言

請畀趣

我覺得樓豬你話訓又唔訓有趣啲

啱啱沖完涼同擺返好啲Wargame嘢
張床度仲有十幾件衫未摺

我決定唔摺,擺埋一邊聽日先搞

唔知烏生摺埋先定樓豬啲衫摺埋先呢

真係有機會佢摺埋先過我啲衫

係就快 相信好多巴打已經等緊樓主你摺埋人地
千奇唔好似出面個d post咁引左一大班巴打 最後乜撚法律行動都唔做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞