做電競好搵到三年都還唔到幾千蚊

597 回覆
247 Like 15 Dislike
恭喜樓主收得返筆錢
證明連登好有影響力
又係呢啲仆街仔唔見棺材唔流眼淚
恭喜樓主收得返筆錢
證明連登好有影響力

多謝你,多謝連登
我想繼續搞落去,想佢成為過街老鼠
想以後電競界嘅人聽到Adam個名都會「哦~~呃人錢兩年半唔還仲要串柒柒嗰個丫嘛」
我會唔會好仆街?
又係呢啲仆街仔唔見棺材唔流眼淚

你睇下佢逼到我開Post之前同之後個態度分別
雖然都仲係屌鳩我好放佢上網,屌鳩我好侮辱佢
最新消息,原來佢有兄弟畀咗皮幾嘢佢,以為佢已經還曬畀我
不過個好兄弟冇講話筆錢係借畀佢,可能係送畀佢用都未定呢
咁都送得畀人咯,人地點用就人地嘅事啦

不過好兄弟就係好兄弟,就算有個朋友畀個兄弟呃完錢咁耐冇還
畀錢佢以為會還返畀人,但係原來最後都係自己拎咗去,有乜計呢?
兄弟丫嘛,冇計啦 繼續開心做兄弟囉

detail
其實我覺得廿幾歲人連8000蚊都搞到俾人放哂上網話您唔還錢,真係知唔知醜嫁。
真係剪左條J唔好做男人啦

樓主之前您又係好人左少少,應該一早做9佢
其實我覺得廿幾歲人連8000蚊都搞到俾人放哂上網話您唔還錢,真係知唔知醜嫁。

我認我傻鳩仔,乜嘢兄弟唔計較,乜嘢手緊下次先
根本就係懶懶閒唔上心,有錢都唔願還拖住先
見我冧嘛,好恰嘛,咪Hea鳩我
但係佢而家踩到我條尾,我就傾盡全力做鳩佢
我唔怕Backfire,最多咪唔再講比賽,開台冇人理,總之我要佢變過街老鼠
唔好同個唔怕咩都輸曬嘅痴線佬玩嘢

我認我傻鳩仔,乜嘢兄弟唔計較,乜嘢手緊下次先
根本就係懶懶閒唔上心,有錢都唔願還拖住先
見我冧嘛,好恰嘛,咪Hea鳩我
但係佢而家踩到我條尾,我就傾盡全力做鳩佢
我唔怕Backfire,最多咪唔再講比賽,開台冇人理,總之我要佢變過街老鼠
唔好同個唔怕咩都輸曬嘅痴線佬玩嘢

支持
佢唔係成日同果個wal仔打lol 咩
咁得閒 做傷m記都還到錢啦

班香港電競小圈子互相包庇
咁得閒 做m記都還到錢啦

咁得閒 做m記都還到錢啦

係呀,所以而家最大問題就係佢有個小圈子照著
有咁多電競小先鋒罩住佢唔通我真係搞得死佢咩
我只可以盡我所能,有幾多人知得幾多人知
睇下有冇辦法令佢地個小圈子以外嘅所有單位都唔Show呢個賤種

所以喺度同時跪求咁多位巴打
如果可以嘅喺自己Facebook啊,Whatsapp群組之類Share下呢個Post

雖然遲下我應該會整一個方便啲睇嘅簡短版懶人包,又或者整片講下
但係始終呢個Post係有曬最完整嘅資料,完全冇刪減
又有我嘅感受,又有各位巴打嘅睇法

所以如果可以嘅我都想各位睇呢個Post多啲
當然啦我知道唔係老奉幫我唱出去,不過若果可以嘅小弟不勝感激
電競唔係唔好搵 但係香港冇得做
恭喜樓主收得返筆錢
證明連登好有影響力

多謝你,多謝連登
我想繼續搞落去,想佢成為過街老鼠
想以後電競界嘅人聽到Adam個名都會「哦~~呃人錢兩年半唔還仲要串柒柒嗰個丫嘛」
我會唔會好仆街?

証明左如果想還1萬幾千一定還到
電競唔係唔好搵 但係香港冇得做

搞比賽嗰邊唔敢包,不過培育選手呢方面就肯定冇得做
樓主有冇試過搵佢屋企人叫佢地還
好難想像一條撚樣幾千蚊都冇可以生存到而家

有試過問Mutual Friend,不過佢就係上面有提到嘅好兄弟,又點會講資料我知

有試過問Mutual Friend,不過佢就係上面有提到嘅好兄弟,又點會講資料我知

佢老母是做公務員的
有次WAL仔開台同佢duo
有人係chatroom 到貼樓主facebook個追數album link
wal 仔睇完問佢做咩爭人錢唔還
條友一句私事 就帶過左
都係早幾個月既事

佢老母是做公務員的

what
WHAT
有次WAL仔開台同佢duo
有人係chatroom 到貼樓主facebook個追數album link
wal 仔睇完問佢做咩爭人錢唔還
條友一句私事 就帶過左
都係早幾個月既事

呢個我又唔出奇,賤狗當然會想淡化件事
搏我夠好恰夠冧側側膊繼續扮冇事
原來中間有人問過有人提起過,佢都係無動於衷
肯定如果我冇放上網擺明車馬做佢,佢直頭係冇打算理件事
賤多兩錢重

巴打你呢段我要Cap起,擺埋上個Album度
樓豬話電競之星收左皮幾野係幾時嘅事?
一早收左錢但冇還比你定點?
時間線太長好亂
我想知以佢既水準點解可以做到coach多d…
樓豬話電競之星收左皮幾野係幾時嘅事?
一早收左錢但冇還比你定點?
時間線太長好亂

冇講幾時,但係唔重要,一樣係有錢唔還

佢老母是做公務員的

what
WHAT

不過我同佢Friend嗰排有上過佢屋企
都有聽過下佢好似一直同老豆生活,好似冇老母咁
唔知佢家庭搞乜,不過佢個人都係咁Fucked up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞