HKCC 2019-2020 討論區[59] 光復香港,時代革命,我要mc mid term呀!!!!

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
到咗七月又準備DSE放榜
今年Space落重皮落左好撚多廣告
但唔知點解好多人都吹奏HKCC
唔知今年又準備超收幾多人
In HKCC, we trust
無悔入cc
放榜Claim offer個啲好似係Hhb hall搞
我有個朋友都係即場取錄
我嗰時 clain offer 係飯堂隔離嘅 room 搞喎
可摩耳組團
依家poly hall好似淨係比住hall嘅人入
想問下 year 1 cgpa得3.33 係咪好低?仲有無得救?

利申 哂銀時
認真呢
我都好少聽過ive升hkcc
唔係冇 但真係好少
冇4.0一律建議quit
唔好扮 個科唔肯定有A我都唔會留 真係以為係C+既你都pass左佢啦
真心
有諗過pf 因為啲功課pj 全部都只係高mean 1-2分
得果60分
我問過晒身邊啲人個個分數同我都差唔多
上堂個lecturer仲要話如果分數岩岩好meam 頂多C+ ,B
我果陣頹到問左個lecturer 意見好耐
又上黎屌哂鬼話呢科設計得好抽象
周圍同人講好伏
點知出A+果下我真心呆左
仲去左問lecturer係咪入錯分
咁你問下佢點解你有a+ lol 你同佢講自己唔值呢個分囉
我用Ive fd 報 佢俾咗Offer我 乜乜語文及文化副學士 唔知伏唔伏 而家等佢寄信過嚟交學費 但係諗諗吓又想讀health 唔知開咗學之後有冇得轉呢呢科好似好多人爭咁 話晒都係nursing
認真一問 有冇得轉科 我要點做
Quit咗再報
暑sem轉online lesson大唔大

我上年放榜個日去搞轉科 CC都唔批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞