HKCC 2019-2020 討論區[59] 光復香港,時代革命,我要mc mid term呀!!!!

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
個lecture真係好好 開頭以為佢唔出名+新老師轉ft 又成日早半個鐘落堂
覺得應該伏伏地
點知真係教得好好 又好人
最尾一堂果番說話有一種真係學到野嘅感覺
唔係純粹學店咁
冇exam 上堂傾下計咁
一開頭係分組之後設計一個game
Sem中有一日weekend要返去全日分享
講定先 喊唔一定高分
最尾就要兩個一組拍片扮Counselling
有兩篇1500字Reflection寫
同personal growth 有咩分別
兩科聽人講性質好似都係差唔多
所以exclusion
history
覺得cct有少少吹大咗,認真上堂其實唔難仲好好玩

利申A咗
感覺都幾多人報social science
其實係讀啲咩
想知
的確你係有權唔用張cert報大學 連你自己都睇唔起自己人地點會睇得起你 就算有fd仔呢個labelling 又點 係咪讀fd就一定會比人睇唔起 一定係無用個堆?正如你話我地係後門狗都一樣 後門狗唔代表啲咩 入到大學可能一樣會被人地睇唔起我地係後門狗 但我唔會因為呢個labelling 而睇唔起自己 大把人係讀asso 就參加比賽 考好啲 去到大學都係繼續追GPA 參加比賽豐富自己嘅大學生活 係咪做後門狗入大學就輸蝕比dse 入大學個班人? 我又唔覺得一定係囉 與其係到埋怨人地fd 仔前fd仔後 不如做實事去提升你自己嘅競爭力
好撚正 d concept簡而精
但最衰真係冇乜exercise 可以操

On9先會覺得英文2=爛grade
好似有聽過DSE Lv4但EAS爛grade
唔少啦
覺得有啲似英文加深啲版本嘅通識
勤力嘅話其實一定靚Grade
通識呢啲八股文算鳩數啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞