HKCC 2019-2020 討論區[59] 光復香港,時代革命,我要mc mid term呀!!!!

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
我無用個嗰字架
佢自己用嘅
串嘴師
FD係咪無Logic讀
條友講野都無logic嘅
成個小學雞咁
等你入屍屍爆4
因為我英文1咗 咁應該咁樣先唔比offer我
咁我都係下星期乖乖地交咗留位費比ive先?
不過FD收offer唔係FD畢業就得咩?
你正係英文1左? 我英文都1左 佢都有比統計學嘅有條件取錄比我 會唔會係你best5冇12分?
其實你嘅心態覺得freeride 會搞到你爛grade? 有freeride 又點 係爆4就算有freeride 都爆到4 你嘅心態就係覺得讀fd dse 成績差入嚟都係做炮灰 你咁諗其實同 你係窮人就做唔到向上流嘅人嘅心態一樣 根本淨係識逃避 其實你係咪讀fd升上黎 定retake入HKU都好 根本無人會理你咩背景 唔好比你嘅背景局限左你嘅人生
最後想同想入CC嘅人講
可能你會因為見過人哋低分入到CC爛grade 又或者擔心入到嚟做炮灰 但你如果淨係想入CC唔想讀其他嘅 唔好被人哋嘅言論左右你嘅決定 CC 上年有啲舊生分享 係暑假嘅活動嚟(唔知今年會唔會取消) 會同你分享下點讀書,校園生活等等 有心想讀好就揾呢班人拎電話 可能會分享到有用嘅sources比你 大部分分享嘅人都係高GPA 有心讀就做下資料搜集 無心讀淨係想埋怨CC唔岩你讀
best5無12 咁睇嚟我真係要入後補list等到發毛
冇搵過舊生拎sources 皮已收
Ching好認真
你dean list 唔需要㗎啦 係擔心會爛grade個啲先需要 例如我自己
小弟願意出一份力幫手 今屆dser真心慘
你係唔想讀ive而想讀hkcc 定係正係想讀hkcc理科副學士先? 如果你正係唔想讀ive想讀hkcc 你有興趣可以報下統計學 統計學10分就得
一齊搞個暗O 比fm bb玩
屌呀 佢上年唔比我轉programme
SDS比起Science要識多好多IT野架喎
因為我1月頭OAA報咗名 好似無得再報名
同埋正係想讀hkcc理科副學士 所以排second choice同third choice都係亂排落去
不如你地兩個一齊起番個a&f soc先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞