HKCC 2019-2020 討論區[59] 光復香港,時代革命,我要mc mid term呀!!!!

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
我social science psy
比啲自信自己啦 CC同dse 唔同 DSE 唔會出同past paper 一樣嘅卷 但CC 會 操多啲做多啲卷同肯背實無死
我listening 得2 佢全英講,一陣間聽唔切佢講嘢或者聽唔明成個節奏甩曬 即刻玩完
不過你幾時報名㗎?

Psy好似都好多人報 算唔算熱門科?
啲lecturer會上堂講中文架 甚至會成堂中文教添
呢個真係唔知 不過博到nursing 我有ou lipace health care 收 比較貼地 仲有實習 我又唔會讀曬成個副學位,下年考埋個ielts或者dse eng就tran 咁梗係high dip
我睇咗咁耐都唔明你想講乜
你想讀asso/讀緊asso定點
有冇諗住讀大學 大學都係全英
咁白你都唔明,你可唔可以睇曬先再講
對唔住
我睇曬都唔明你up 乜鳩
話自己英文2唔夠啲DSE 廿幾分嘅人爭 會搞到GPA低
咁樣嘅話你想讀咩 當所有post secondary education嘅學位都係中文教呀
英文差咪自己用多啲時間溫書囉
除非你個名標唔係諗住上返大學 打算拎個副學士文憑就算
唔係我想屌你 個個都明我講乜嘅時候識答我 你仲唔明我up乜 咁你點樣說服人讀asso呀
我個科都唔知 因為真係唔太多人討論依科 所以都拎唔到好多資訊
咁睇巴打應該想year1之後升翻上去?
醫療科真係好多人去讀
咁點解hkcc嗰個絲打睇得明? 你睇得明先好入啦 中文閱讀理解攞u?
仲有你講到咁易,你有冇3,冇咁你日日温不如retake返個英文攞嗰3直入U la 搞咁多做乜
英文有3就一定可以rejupas入返U咩
你咩logic嚟架
如果我諗住year 1 GPA +ielts/dse tran U 你又會有啲乜嘢建議
英文得Lv2又點
大把人得lv2都上返三大啦
連我呢啲人都讀到asso
係咪證明咗asso容易呢?
你入到asso應該可以大殺四方
Sorly囉我英文得2
但喺cc都唔叫塾底
絕對唔係啲 2212>2嗰批
其實呢有唔少人DSE有3322都入Asso
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞