HKCC 2019-2020 討論區[59] 光復香港,時代革命,我要mc mid term呀!!!!

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
其實現實來講冇乜人care
on9仔interview有sssdp 收,寫明唔收支那仔,你哋塊臉腫過_
係到扮有錢
係有錢嘅DSE考衰左就唔會係香港讀啦
其實sc主要係讀咩?
間唔中俾on9講吓on9都幾好,返正現實0機會咁俾人講
你又知佢開波叫我去Australia 讀nursing既,我就係要local ,吹
車主心諗Poly Acct master咋?
垃撚圾
Asso好似好少intern
係架,講真依家讀書幾叻有鬼用 一個degree出嚟都係萬幾蚊,有錢先係王道,唔通仲攞住個GPA 自high 咩,呢個真係駁唔到
Sociology & Culture
其實頭兩個sem同spa, ns, psy讀嘅野差唔多
分別嘅係sem2要讀一科sociology of culture 得Simon Chung教
但其實呢科讀左啲咩我都唔知
寫一篇reflective paper,有題目,例如are you gay? 同埋講下香港嘅本土文化比大型連鎖店壟斷嘅情況等等
Term paper要狂睇文 再將一樣嘅觀點group埋一齊做一篇2000字嘅文(好似係2000)
我係做黎m 講下社會大眾點睇黎m呢樣野 例如黎m有咩功能,社會認為黎m係好污糟等等
仲有group present
呢科我最後A左多謝Simon
去投票
係啊 不過你冇錢所以要讀fd囉
Sem2自己簡
你可以簡讀社會服務 行spa個條路
可以簡讀sociology of culture 行sc條路
講到咁
你讀完個垃圾FD之後出黎做野算啦
又要屌但又要報cc
俾左佢睇留言,佢叫我留翻力去part time 教琴,唔好同連登仔鬥垃圾坐係度打字
咁都幾有趣喎,寫文同present 係咪都要用英文?
轉頭去
去佐敦架巴士投
一定一定要英文
Simon Chung好著重英文
講咗咁耐都係講緊老豆老母啲錢
睇吓第時佢攞幾錢人工
啊 sorry可能佢老豆係李嘉誠一世唔憂做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞