HKCC 2019-2020 討論區[59] 光復香港,時代革命,我要mc mid term呀!!!!

1001 回覆
1 Like 3 Dislike
冇offer ge人唔洗驚
HKCC系學店,唔會唔比offer你,你對佢地黎講,你地就系錢,有錢唔通HKCC唔賺咩。
題外話:話說CC佢今年咁樣冇諗住退返少少學費比我地啦
HKCC身為ASSO界HKU 雖然轉左grading system,吸引力都依然咁大,因為佢系PolyU ge親生仔,好多CC ge人都上左Polyu yr1/yr3

CC Freshman留意,你地想第一年/第二年入返U ge話,麻煩你暑假準備好d心態,問下d師兄拎source(今年又未必有o camp,冇乜組爸組媽可以幫你)
開學第一日就要勤力溫書!!落拉巴溫書呀之類 唔好hea 第一個sem對於任何人黎講都非常重要,開好個頭之後,你動力就會大好多,sem1拎3.8 or以上就最好。爆4又有cc $1000 dean's list收喎。爆4報yr1好多時都會有offer,如果疫情嚴重就直接派offer/zoom interview之類啦。珍惜機會同比心機啦!
題外話:讀商科ge同學就開心啦 WK就好多女女比你望 f2f ge話就有眼福

一位剛剛上岸的後門狗上,希望準備享受U life

不過到依家都未有offer 驚唔收會冇書讀

有offer個心都定啲 而且追翻上1,2年啲post
見有啲人放榜之後都無offer係到得個等字
可唔可以講多啲如果下個sem都on9 learning 咪無分別
新潮文?
琴晚組爸媽俾咗過一爆2嘅source我
想問Japanese 1轉online會唔會好伏,係唔係難拎A?有冇人今個sem有讀過
幾時出Sem2進步獎
Online = 讀少1科
諗住玩ocamp就攞到source都傻鳩嚟,份公廁source幫你過一爆二,真係代表屍屍同閣下講句多撚謝晒
yr 1商科 科科online都差唔多讀少科咁
我去玩Ocmap比sources fm bb 希望佢哋收我比我玩Ocamp
你拆大台,自己搞暗o咪得
1Q1A
收左我la
一唔一齊搞暗O
你幾時報㗎?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞