[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(51) 感謝GPA GOD保祐成功降落地球 搶咗1001又唔開新POST

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
有冇人可以分享下CCEN8001 Preparation for the IELTS
唔該各位巴打絲打你地分享呢一科嘅notes
啱啱收到hku offer status轉 condition met嘅email

立即安心哂
分開幾個班上
或者開多幾班
真係唔想再Online lesson
F2F 可以去識下同學同埋唔識嘅嘢可以即刻問
真 三唔識七仲要冇錢收 理你做乜
特別係班友都冇嚟禮貌
我考完dse之後送一大疊真金白銀比錢補習得返嚟嘅notes
上網問有冇家貧學子想要
我就埋對方時間地點送到佢手
屌一見面條友伸隻手岀嚟拎完notes擰轉身就走
屌拿星自此之後唔撚再做好人益班垃圾
地方唔係問題 但諗下lecturer
教5班15個鐘已經變30個鐘 點教
真係要有心理準備 有幾間U 都announce左
出年sem1 都係visual class
咁多負皮
我一個frd cc engine 一個space engine
space嗰個可以晚晚打機 功課又輕鬆
cc engine嗰個日日計數計到死
但最 space嗰個gpa4 cc嗰個3.8
啲撚樣身在福中不知福
space真係好hea
sem1 IAE gp project 係作一篇文 每人負責150字
sem2 得四篇文作 最多字嗰篇都係600字 俾好多日你做 可以慢慢執
中學操writing part2 都5、600字
對比我cc啲 frd 佢哋除咗作文 仲要exam 考一大堆嘢 grammar嗰啲 同埋要好似中學咁考speaking
IAE 好似有skil test同helicopter parents果個ETA
+1
maybe 記錯
想問下由space去到HKU係咪有scholarship?見student handbook寫有但完全唔知道點樣apply
邊度有寫可以拎scholarship
CMB Wing Lung Bank Scholarship

The scholarship contributed by CMB Wing Lung Bank Foundation Ltd is to reward a graduate who has outstanding academic results and enrolls in a bachelor degree programme in any discipline at The University of Hong Kong

student handbook係咁樣寫,不過唔知實際點申請
請問math for computer science洗唔洗讀probability?
要係畢業生比hku收咗加有outstanding academic results喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞