[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(51) 感謝GPA GOD保祐成功降落地球 搶咗1001又唔開新POST

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
申請CEF係咪要申請左transcript先 再影印副本
定係可以用pdf版影印比佢
別講笑 space hea少少都爛grade
見佢用IT同engine比佢應該想讀CS?
CS唔去揀ICO其實都幾hea
ICO估唔到最後都幾好grade
唔hea讀 ico都應該唔爛
認真一問HD中文同埋HD BUSINESS 定ASSO BUSINESS好
CC IT >space aeng
雖然CC IT Chur d 但係勝在CC 有好多IT TOP UP收返自己人 同埋有機會入返YR 3 CS
SPACE多數得YR2 /YR1 with advanced standing(都係讀三年)
Hd中文
幾多gpa可以升大?
利申下年year2今年gpa得3.5
Business hd比起其他hd 認受性會低啲(講真business冇咩專業性可言), business asso 上U 喺asso嚟講都算幾難,講左咩你自己諗
3.5應該夠升八大?
利申9 up, 同老師或者其他師兄姐討論下先會好啲
夠la, 文科八大for sure, 商科就city bu都有機
你本身讀咩先?
一黎中文易D,2黎佢係HD
咁咩科好
Engine nursing science最容易上U
絲打睇你之前啲post好似想讀nursing?
冇咩興趣,hkcc business報左,仆街hku space我報左一次想轉科佢要我比多次錢報多次,跟住我報完佢email同我講可以更改第一次報個個科目,唔洗錢,但我第2次報個個比左錢冇得退,所以而家有多個機會選
Hd中文大部份lecturer都好好人!!
Lm
升year2 既 enrollment form出左??
出左
入嚟多謝下上次我拜左一次嘅offer god
但我想求下condition god 唔好玩我啊
係個試真係無得考 我都想考
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞