[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(51) 感謝GPA GOD保祐成功降落地球 搶咗1001又唔開新POST

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
HKCC
Hkuspace dental hygienist 收我有無師兄可講下難唔難讀,
同論文洗唔洗寫,
升學方面點樣情況。
咁year 1照讀呢2個area la
依兩個Area難唔難攞高gpa
我冇讀過唔知喎
啱先再打去問個人話要申請defer就一定係綜援 我再話我真係無錢交咁點 佢先死死地氣係話其他可以遲到8月尾喎 話係不明文規定
銅記定KEC?
ching 都係讀asso science ?
我有個friend
化學物理攞2兩科都係用中文讀
佢想讀Chemistry Area同Biological Science Area
會唔會好難
假HD真Asso
我係讀Asso of Science呀
都係bio同chem area
不過我bio同chem攞3用英文讀
所以唔難跟,你個frd中文就要適應下喇
但係當年sem 1我唔太適應GPA得3.1x
之後3個sem先追得返
嚟緊升HKU Science Year 3
同埋冇bio底唔好讀bio area啦
想問下business上U係咪好低機率
係咪推薦揀返engineering
前輩,你覺得易唔易掌握,你畢業有無轉u或者其他科
Engine就一定易啲上返U既 過三已經有Offer
係咪推薦就好難講 唔係個個都鍾意讀N展
有冇Ching 讀asso Korean Studies 小弟想知呢科嘅情況
想問下如果Quit咗Space可唔可以再報過Space或者其他院校?NLSPS嗰啲又點搞?

利申讀咗一年發覺而家自己讀緊嗰科唔啱自己仲要搞到GPA爛Q哂 去咗Interview of Discontinuation of Studies不過仲未收到結果 唔知得唔得
@minionjer
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞