[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(51) 感謝GPA GOD保祐成功降落地球 搶咗1001又唔開新POST

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
屌 咁我係咪可以收皮我19號報 到宜家乜消息都冇
好似係27號,我唔sure呀
你之前walk in報咩?
你中英+另外3科有 level 2?
係 讀完found dip
上面咪伏人啦 igcse分幾份卷架 中文2咗唔係考上面嗰份
我28號deadline 去拎offer
咁點都好過retake dse掛
1. 淨係答到你yr1嘅情況
個人認為寫文份量ok 唔算多 起碼yr1冇一篇individual essay過兩千(喺我take d course入面)
gp proj就係asso標配 基本上每一科都有 今年情況特殊 sem2 差唔多將所有gp proj轉曬個人asm
整體來講workload唔算重

2. gpa個range就係文科標準
呢科其實係文研+媒體嘢 最後升學係文科來講都算雜
我30號先deadline交學費
今日終於收到中文HD offer
有無同科人
想問cef係咪淨係得上年年尾某啲受影響嘅course (佢份list)先有錢拎
可以呀
見上面咁認真討論我懷疑我地對gbus嘅理解係咪同佢地唔同
即係CU得science唔收yr1?
其他GPA夠屌就有機會?
我唔知其他科呀
CU極少收yr1, 只係見過science同public health會收, 其他你都係讀曬兩年asso先諗la
如果想讀 cu engine, cgpa大約要幾多先有機會入到
利申:hd engine
想問有冇人收到hku admission email話要upload dse transcript正本或者official certified photocopy如果係比副本hku就要去民政處宣誓 但宜家民政處全部閂晒冇得搞仲有咩辦法可以certify我份dse副本?
撘單一問,nurs要幾多gpa先升返上去大學?
搵律師
痴撚線
Science有都好少
去learner portal apply多分transcript lol
比多$50啫,仲可以叫space幫你記埋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞