[HKUSPACE]召集所有太空人面孔(51) 感謝GPA GOD保祐成功降落地球 搶咗1001又唔開新POST

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
想問下唔去grad ceremony 可以點攞畢業cert同principal’s honours list?
AALH yr1 cgpa 3.61如果要搏yr2入hku cu文科係咪機會微俾一科B- 拉低曬 會唔會話Junior entry易啲
想問ching你嗰陣有幾多個人讀asso science 同埋有幾多個人升返上八大資助學額
想問health care伏唔伏 想入返nursing
result notice啫係?
入返nursing 去nursing studies
英文冇3
我點知有幾多個人讀asoo同升八大呀😂
佢講到明?
係呀。。。
我讀咗一年中文2嘅見得多(包括我), 但係真係未見過英文跛腳,不過science同埋bms都唔少人入到nursing, health care反而冇咩見過
health care有呀
實有嘅,但係多唔多我就唔係好清楚
其實讀IT or Engine 數理係咪要好勁
見好多人為左搵食 升U 個個都報
咁可以呀😂😂😂
睇你GPA
有冇人讀過/讀緊asso music ?
好伏?
請問Ching 你cgpa幾多
唔方便講喎
今年special case收分低咗
唔算好伏
你要預咗自己乜都讀啲 中英數Year1都要讀
然後唔只讀韓文 仲有culture野要讀
個人覺得如果本身有韓文底 Korean個part就可以輕鬆讀 但如果想攞靚grade上堂要主動啲 要答下問題
想問有冇science biological同chemistry area嘅師兄師姐可以俾我睇下兩邊啲notes
中學兩科都中文讀,好驚跟唔上
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞