有冇試過係唔適當既場合笑出聲?

778 回覆
4135 Like 46 Dislike
中學個陣全級人去禮堂睇片唔記得咩堂 但條片好嚴肅 講歷史殺人啲野 坐前排有個人咁啱係條片完左 老師未開咪講野之前個半分鐘放左個響屁
忍到我地成班震曬 成班一人嘰一聲笑出黎都唔好話聽唔到但老師都扮無野呢下勁

勿相認
有次學校週會 要唱校歌 咁啱嗰次週會主席係個肥miss
佢揸住支咪唱校歌 我哋以為佢會假唱啦
屌你老母佢唱唱下走曬音
我地台下成堆比佢教過既都忍緊笑
睇到我咁多人笑 佢仲用咪講 : 有咩咁好笑啊 重新唱多次 唔該音樂 之後再唱嗰次佢明顯細聲咗勁多
我哋笑撚到仆街
考英文小組討論要講戴安娜王妃,同組有條友英文屎到嘔,到我要講個陣講講下個陣忍唔到笑,dup底頭笑到成個人震曬,全場靜曬等我繼續講,事後先知全部人以為我講到喊
完咗之後老師話估唔到我會講戴安娜感動到喊,決定幫我加分
唔同學校 不過有次唱校歌全校咪嘴 個miss屌完我地之後就帶唱 走哂音仲要話睇下 我走音都唱出聲
之前中四唔知聽咩講座 全校都係禮堂 聽到一半我地坐喺後半嘅人全部勁嘈 之後有個啊sir(平時都做開柒野)唔知佢做乜攞左部ipad寫左大大個 字 好似D人地喪禮揸住部iPad 由禮堂前頭經中間條路行到禮堂後面 佢行到我面前部iPad好似跳樓咁跌左落 嗰陣時嗰個望住佢係到忍笑 之後有個肥仔忍唔到 搞到全部人都一齊笑 個阿sir比人笑到面都黃 柒下柒下咁出左禮堂
笑死
試過新工training 個主管同我講有咩唔好做
咁有兩樣所以佢就舉起左食指同中指
講完第一樣佢就放左食指落黎 但隻中指仲舉住
我已經忍唔住笑

最好笑係佢知道自己舉撚左中指 load左3秒收翻隻中指改舉翻隻食指
好彩帶左口罩睇唔到我笑
仲要一對一training忍得好辛苦
細個去婆婆喪禮,個師傅點算壽衣嗰陣數埋底褲,我見媽媽dup低頭震以為佢偷笑緊。
而家大個諗返佢當時應該真係喊緊?
某年高中陸運會
啲項目完曬,但看台上面學生好嘈冇收口
訓導阿sir開咪又喝又罵,終於靜曬,靜過圖書館
然後
有隻烏鴉係佢頭頂飛過,呀~左兩聲
全部人笑到仆街,佢自己7到笑左
多謝大家既正評
其實點解會有呢啲笑法 中學個陣阿sir show南京大屠殺我又係咁笑 笑到停唔到
覺得太荒謬 荒謬到笑
有冇留意啲面試官係咪都忍緊笑?
冇留意到佢地有忍笑,反而條支那仔不斷執著讀正個 fact fuck 字到我發言我忍唔到笑一開聲第一隻字已經走走地音然後扮咳
班dancer其實點解走位咁準
以前小學班際集誦比賽,
我哋班代表一開始鞠躬果陣
個頭卜!一嘢撼咗落個咪到
全個禮堂即刻笑到停唔到,我哋自己都全程笑到肚痛,想收都收唔住好辛苦

仲有朗誦咩普通話詩,
講到有一句「明天吹的風」,
全部參賽嘅人應該都係事先跟同一個老師練,
講到「風」嘅時候都會一下打側個身,伸長自己手臂,成個外交部咁,
但係個咪收唔到音,就會變咗明天吹的
fuck!
到第三個上台嘅時候,台下面又係已經完全忍唔到
係親戚既喪禮
隔離堂既其中一位來賓電話響
係陳慧琳花花宇宙既前奏 "let's celebrate~"
忍唔住笑左
係親戚喪禮,個親戚係天主教儀式進行

去到唱聖詩部分因為覺得啲歌詞好唔啱音
所以忍唔住同表哥表姐一齊笑咗
行入廁所嗰陣 上司咁啱行出嚟
佢嚇到成個人彈起咗
忍唔住笑咗出聲
我今日都係咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞