有冇試過係唔適當既場合笑出聲?

778 回覆
4135 Like 46 Dislike
笑左出聲 呢個
屌 笑左
最慘係可能有時真係腦海閃過,本來都淨係笑一聲
但之後個人就開始失控停唔撚到(例如因為人地望住你咩事,緊張又開始愈笑愈傻)
有次親戚出殯.全部既人都係大堂等緊儀式.我阿哥望住人地白燈籠話幾好睇我即刻笑咗出嚟
中一陸運會嗰陣,跑100米條友跑第一我跑第二,之後佢跑跑下無啦啦仆街,我就忍唔到笑,笑到跑唔到要用手暗住個口,跑最尾唔記得跑第四定第五名,跑完仲俾個Miss捉出去屌
不過去到而家我諗起都會笑一笑
睇支那套金陵十三釵
開頭得後面幾條友笑
後尾愈睇啲情節愈唔對路,愈嚟愈多人笑
最後成場笑住走
屌 明

唔係慘情片咩
好似零零發"好難捉摸"嗰幕咁
佢講緊篇潮文
試過in迪士尼
一對一 叫我讀普通話
講左幾句 開始震 然後mute左 笑到講唔到野
個Interviewer呆左
笑撚死
之前中學帶隊去中大聽講座, 中間講到話D咩科研會同多個權威嘅國家,地區做合作, 咁我同嗰FD就尻估非洲, 下一秒出面條友就話同非洲有科研合作, 嗰時笑左出聲, 好撚驚比人開聲直接屌我歧視之類
啲嗰post不得了
落地獄
試過親人走果陣師傅破地獄諗起呢張gif忍唔住笑
佢嗰晚有冇搵你?
新屋入伙要請返d老豆個邊祖先入屋
呀姨(呀媽個家姐)都嚮度參與儀式
我成家都係企定定等攪掂
但好戇實嘅呀姨好誠心行到好近作法個人度
嚮度雙手合十 又係咁鞠躬...

我幾姐弟睇住佢忍笑忍到喊
最後個作法個人叫我地正經d
反應都幾快
試過阿公啱啱過身 全家人要去打齋打打下個師父講曬我哋全家上下啲名出嚟 個刻好想忍笑本身已經忍到但係突然見到表弟係度忍笑忍得好辛苦 搞到我笑埋一份 忍忍下就見到阿媽咁望住我 我都唔想㗎 但係個刻真係好笑
小學有個同學仆親,喊到仆街,但佢喊個樣真係好樣衰忍住唔笑,個時以為自己心理變態,見到人喊會想笑
可能直接講廣東話都聽得明
中學 , 老師鬧人鬧到走音 , 全班都好認真 , 我笑到隔離左右啲同學全部笑晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞