有冇試過係唔適當既場合笑出聲?

778 回覆
4135 Like 46 Dislike
剪頭髮,洗頭嘅時候,醒起有個連登post話自己係洗頭妹,日日同啲客洗頭時,啲客都係🙄<依個emoji 咁嘅樣

即刻忍唔住笑到洗唔到頭
咁老師都幾nice 比著面子大過天既一定屌得仲甘
因為行最頭個師傅愈行愈快掛

我覺得唔止個師傅好笑, 到中間佢會叫長子或者指定人選跟佢兜圈嘅, 有見過嗰個人係唔知要做乜, 任師傅舞咁, 仲好笑
小五同老豆and 啊妹返大陸, 係shenzhen坐大巴去一個叫英德ge地方, 搭上駕大巴之後, 吾知食過d乜and 飲左好多水, 忽然間又急屎又急尿, 而且駕大巴無toilet, 我同我老豆講好急尿(吾敢講急屎), 佢就話:大巴會停係d加油站比d乘客落車去廁所ga, 你忍下啦. then 我死忍爛忍, 忍到個加油站. 但係, 個司機話:最多停5分鍾, 我又同我老豆剩係講急尿, 所以我去到個廁所only 痾尿, 我痾尿ge時候, 用力得制, 屎忽Bit左d屎出黎, 呢個時候, 駕車都就黎開, 無辦法, 唯有上住車, sin.

上到車, 我身上已經發出陣陣臭味, 我啊妹就問我, 你係咪賴屎啊, 我死頂話吾係. 不過呢個時候我已經急屎急到就黎爆,車開左一陣, 我唯有認我係賴屎, 仲好急屎填. 我啊妹呢個時候笑到hihi, 我老豆都忍吾住笑出黎, 不過我都無理佢地, 叫佢地幫我諗辦法因為我真係急得很, 我老豆於是就拎出我地上車前買返黎ge飯盒個食盛發泡膠盒出黎, 叫我痾落個盒到, 我急得好緊要, 無辦法唯有頂硬上, 好采, 我痾ge時候, d其他人都訓曬覺, 不過有d人訓ge時候, 面上都帶有猙獰ge表情, 因為好臭.

痾完之後, 我就連個飯盒dump落窗外. 可能我無蓋好個盒, dump出去ge時候, d屎飛曬出黎, 痴落車較後面ge窗上面. 我老豆,啊妹見到笑到仆街, 我叫佢地吾好比人知道係我做出黎, 好采d人訓著曬. 但係d人訓醒之後, 見到個窗痴曬d屎, 就個個o曬嘴, 有d人用普通話話: 哪兒來的屎啊? 我當時魚到爆, 驚比人duk穿, 我老豆啊妹就恥笑我直到落車, 話比曬所有親戚知, d親戚直到依加仲係度講返件事...
考DSE中文oral個陣
通常都係我好同意你講法就算
有條仆街講吊高個tone咁講:嗯 言之有理
忍唔住笑撚左出黎
我試過佢鳩噏嗰陣走撚左音,之後忍笑忍到1震
有個fd好認真咁將Joaquin Phoenix 讀左做「擇堅 Felix」,跟住我笑到仆街。

過一排聽公司電話,個客同我講佢叫Felix,我忍都忍唔住笑出來,佢仲問我有冇事,好想同佢講我有事
見阿爺最後一面果陣,堂細佬喊到好似笑緊咁既聲,忍唔住笑左
見工個時,Group discussion 個陣,啲人英文太差:題目又get錯、人地講野又唔明、自己又九唔塔八

我之後都無講野,一直係度笑
笑喪 冇事的
大學嗰時present,要用普通話,我啲普通話唔正,突然講咗句唔岩音嘅句子,然後笑到present唔到落去。成班呆撚哂
睇完嗰個post之後真係次次洗頭都會諗起

好後悔番工睇呢個post
破地獄真係好好笑
好似古代市集雜耍啲人咁
笑珠
黃大仙 迪士尼嗰題?
其實作地好似係講緊客家話...
印象超深刻呢單野。
以前阿爺出殯完要燒啲屋,車,其他野等等,燒緊個時有個幾歲既肥仔口upup話我都好想要一架車啊,呢刻我嘴角已經戚戚地。

臨燒完既時候師傅叫我啊爺啲仔仔女女大叫老豆收野啦,個肥仔又加埋把口講老豆收野啦,個肥仔老豆企係佢隔離塊面即刻燶到想即場兜巴車埋去,我忍唔住即刻跑係轉灣位係咁笑。
仲有細個比老母打,同佢對望左5秒唔知點解好想笑,之後佢既反應就係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞