有冇試過係唔適當既場合笑出聲?

778 回覆
4135 Like 46 Dislike
話說以前有份工個太子爺就好鍾意曼聯
佢繼母雖然好唔鍾意佢但都會扮下野做樣討好佢
太子爺本身係傻下傻下智力唔係好高果種

有一日老闆娘叫人去停車場拎野俾太子爺
好高調咁同班同事講有禮物送俾太子
咁我拎果陣都覺得件禮物出出地事
咁太子爺第一眼收到話好開心曼聯波衫來
老闆娘就叫佢拆來睇下鍾唔鍾意
拆果下太子個樣當堂由
佢同我講:籃...籃球波衫來嘅....
老闆娘再問多口鍾唔鍾意
太子爺:鍾....鍾意呀.....
聽到嘅同事都忍笑忍到傻左
有冇人覺得中山話好好笑
我覺得係好重口音嘅廣東話
有一次跟親戚去中山 唔記得做咩 但應該係生意上嘅嘢
對方應該係啲咩供應商嘅老細 佢一路行好認真咁講解一啲野 我就一路喺度笑 你真係忍唔到
第一日翻客服
坐我隔離個team leader接到大陸人電話
佢嘅普通話爛撚到我忍唔住大大聲笑出嚟
成team人即刻望左過嚟
最後比佢由第一日翻工針到我辭職個日
https://youtu.be/kj-b2CDixS4
殘體字 但第一時間諗起呢條片
入咗廁所笑到爭啲俾人以為我笑佢賓周細
屌 我都試過 叫阿爺講錯阿爸收野 跟左d親戚一齊叫
中學嗰陣聖誕節會有啲咩聖誕party,Party前一個禮拜有日全班連埋兩個班主任喺度傾Party啲嘢,講到每人要俾幾錢買禮物之類,嗰陣其中一個班主任係光頭,fd A 同fd B講話不如買把梳比阿Sir,嗰陣因為成班都講緊嘢好嘈,咁我聽唔清楚,就問fd B佢頭先講咗啲咩,嗰陣B已經笑到仆街,之後好大聲同我講話買把梳比阿Sir,點知佢講果下咁啱全班突然靜咗,個光頭阿Sir聽到即刻怒啤fd B,嗰陣全班啲人都唔敢有咩反應,但係我忍唔住笑到仆街, 之後啲friend見我笑佢哋又忍唔住笑,最好笑係連另一個班主任都忍唔住喺度笑
中學做社個陣係台上面宣緊誓,隔離係校長同校監

點知樓下班撚屌引我笑跟住好唔爭氣咁笑咗出嚟
去做gym比女PT教推胸 佢一路示範點推 我淨係掛住望佢對波 仲見佢好認真咁講就笑左出聲 佢話 笑乜啊?
中學個陣中文堂,老師讀詩,其中有一段 「玉人何處教吹簫」, 勁多人笑左。最後被女老師鬧。
你若放棄 誰衛我城
希望以後開會嗰陣唔會突然間浮現呢個回覆出嚟,唔係實笑到抽筋
睇你哋一頭霧水仲好笑雖然我都唔知佢up乜9
以前有個老師塊面上面有粒好大嘅墨,仲大過家燕媽媽嗰粒
有日上上下堂(lunch之後)有人擺咗杯珍珠奶茶喺枱度
條友細細聲同隔離位講個老師粒墨好似珍珠
然後一個傳一個,個個都笑到仆街忍到震哂咁
個老師就咁樣
勿相認
基本動作
mit 大脾
咬自己條脷
望第度

爆火果下要三樣一齊做
中學早會前不嬲都會喺操場等打鐘
有條友唔知做咩玩拋書包
又咁勁一野拋左上籃框卡實左啲網
佢諗住扯返落尼 點知跳起一扯
扯唔到不止仲打埋鐘夠鐘排隊早會
嗰下我哋已經係咁笑條友on9

咁早會開始都比返幾分尊重忍下笑啦
點知望到原本企滿人嘅球場唯獨書包下面嘅圓形冇人企空左出尼
然後又有個校工拎左條梯望住個書包半天吊
但早會未完只好企喺場外望住等
一個書包搞到要隔離+隨時stand by咁都已經忍得好辛苦
仲要個訓導喺台上訓話嗰陣時不時拎過尼望下個書包
佢望完我哋又望 佢仲要講左句希望大家守紀律唔好標奇立異嗰下我哋笑到癲左咁
點解可以咁仆街?
捐血
無事不過本身都唔諗住高分
喺戲院睇鬼片
有條女突然尖叫
搞到成場喺度笑
之後成場就好似變咗笑片咁
間唔中就有人笑
有時見到人係咁笑
自己都會笑
呢個聽朋友講,又係破地獄
佢話果次個師傅花樣特別多,無端端搵人抱隻鵝出來,唔知代表超渡定點。另一個師傅拎住把桃木劍係隻鵝面前揮舞,隻鵝個頭又下意識想避佢,個樣好似話:屌你睇住fing 咪發到我呀!我朋友唔敢笑塊面谷到紅晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞