有冇試過係唔適當既場合笑出聲?

778 回覆
4135 Like 46 Dislike
試過喺校際朗誦節觀賽,穿着好靜好專心咁睇比賽,見到有小學生背詩背到一半唔記得下一句係咩,又係咁repeat望住個評判

會叫啲長子嫡孫出嚟
笑左
屌,係地鐵爆笑出嚟,好辛苦
屌我都係嗰陣時仲係讀緊小學 我記得係個班房入邊 開着電視 跟住全部人一齊默哀 我同隔離個男同學唔記得咗因咩喺度笑 跟住全程就不斷笑 最後俾個老師鬧我地

連續上兩個熱門
+1
搞唔撚掂笑到仆街
試過上堂個陣,校務處話有個老師心臟病發死咗,忍唔住笑咗出黎 (我英文阿sir ) sorry啊,Mr. Kim 我唔係有心笑㗎,但係因為我個日 有Final Essay 要交,我冇做 啊
小學嗰時朗誦隊喺禮堂表演
佢哋好興幾條友同一首詩 個作者叫金波
次次講完 (詩名)金波
台下就有人細細聲講「蘿~」
仲要跟埋佢哋啲造作語氣
越後啲表演者台下越多人越大聲叫「蘿~」
見到台上啲人忍笑到朗誦走曬音
真係太on9, 我震個時 親戚仲以為我傷心得濟 拍我膊頭想安慰我,我勁驚俾佢地知其實我忍緊笑,唯有再dup 低d 個頭繼續震,一路好勁撚驚穿煲,心入面係咁屌幾撚時讀撚完啊仆街
老師都笑埋一份
真好老師
有次同阿head去個客到開會

個客話我地等埋老總先

我阿head問老總貴姓

個客答佢姓老總姓魯

之後我忍唔住嘰一聲笑左
你阿嫲可能同你一齊笑緊
屌係公司笑撚左出黎
以前間中學係天主教 要做嗰啲咩彌撒儀式 跟著個主持話要做三鞠躬 個陣一路做一路笑

自從睇完張gif後
每次見到坐輪椅嘅諗起霍仔遙控車
Diu 你我而家都開緊會, 即係拉返好d 個口罩先
我中學有個fd又係呢啲人,條友一笑笑左兩堂
腎達
可能佢都覺得好笑?
笑撚死我
讀書成日玩拍片果d,有次拍完條片校長都好鍾意
叫我地補拍番開會果d野黎做條勵志記錄片咁
咁開始補拍,個個照稿讀太正經開始忍唔住笑,鍊到隻手同大脾都瘀哂,retake左幾十次之後
有個frd無啦啦反枱推左對面位個人落地
大嗌有咩好笑呀,果陣所有人更加爆笑
勿相認,諗起都柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞