有冇試過係唔適當既場合笑出聲?

778 回覆
4134 Like 46 Dislike
岩岩試左,自轉無問題,公轉即死
先人一定有幽默感
好撚慘
見工group in, 拋書包用專用term其他人唔識 又跟住講
好仆街
好狗
依單睇字都笑左出聲
我都試過
中文oral 考考下我無端端笑
最後4
有次行山落緊山既時候條路得一個身位
我見前面有班人行緊埋黎諗住讓佢地行上去先
可能見我讓佢地行先 佢地想行快小小
就突然加速成個火影跑法咁衝上去
個下我已經好想笑
點知班人行最尾個個一加速就仆正係我面前
搞到我即刻另轉面扮睇風景笑到震晒
差d 冇力行落山
笑到把聲變咗做米奇老鼠
屌你老尾笑到標眼水
中學高中嘅運動會
話有啦啦隊嘅隊員唔知點行(好似係因為貪快,踩觀眾席用嚟坐嘅地方行落去,姐係唔行樓梯落去),點知碌咗落嚟,阿sir miss好緊張,有個阿sir同我地講返咩事,然後我忍唔到笑咗出聲

阿sir:好好笑咩(之後佢都笑埋一份)
我:真係好搞笑
阿sir:我都想知點行喱埋第二到笑呀,唔好俾人聽到
笑喪 幾好
小學俾好大喜功既班主任迫全班係d校董社會腎達前表演牧童笛吹校歌 正常人都知奶野啦 不過其實採排過幾次都ok 我就名符其實濫芋充數

到表演果陣頭三粒音後 唔知做咩我失笑
要知道含撚住支笛笑時會發出好奇怪既走音急喘聲 唔洗十秒大家都跟住邊笑邊吹 越笑越走音 越走音越笑

結果場面失控 最大獲係有冇人識停 因為大家都唔知吹到邊 禮堂充斥住亂吹既魔音大概一分鍾先陸續停 全場學生都大笑 我地班覺得好笑冇咩所謂 但班主任面燶到黑
屌奶星 有次同成班同學去太古廣場睇戲
講個男主角避緊殺手 跳左入堆屎堆到避
成場可能覺得好緊張靜到仆街
等我地係到勁笑
吱吱吱
我真係好仆街...
就咁睇文字都笑咗...
嘩。。。。同學死咗。。。就算本身對佢冇感情。。。。都唔會笑得出卦。。。

婆婆喪禮,七歲嘅表妹攞住三枝香鞠躬嗰陣,燒到前面嗰人嘅衫

忍唔住笑咗出聲
以前中一早會係操場唱校歌
咁啱個四眼男班主任行過企左係我隔離

個班主任唔知係咪早起未開聲
走撚晒音仲要最後用女key飆高音

個時我已經忍笑忍到個身震哂
中一開學冇耐嘅我勁怕事唔敢笑出聲

最後bi左少少尿出嚟
有個親戚係耶撚
喪禮個陣請左個牧師唱詩歌
但真係好撚難聽
環境好靜 得唱歌同音樂聲
唱唱下個陣突然有刻
我情不自禁「嘰~」一陣笑左出黎
個刻應該係因為我大腦神經都頂唔住牧師既歌喉
搞到我要用氣聲去笑 慢慢控制返個情緒
最尷尬既係我企係右側最前排
面前同個親戚班直系親屬對到正一正
結果我好撚辛苦 一路chok 兩邊膊頭
扮啜泣 扮左大半個鐘(幾首聖詩連住落)
自從睇過嗰篇破地獄然後撞埋一齊嘅文
上年兩次出席喪禮破地獄嗰時都好撚柒想笑 屌你老味返唔到轉頭
真系好好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞