有冇試過係唔適當既場合笑出聲?

778 回覆
4135 Like 46 Dislike
食緊飯講 我一路笑一路講
成班fd跟住我笑到停唔到
有次講名係用潮州話,我同我阿聽到笑到仆街,係咁忍笑忍到好似喊緊咁
最後2咗因為笑到靜音係到震
隔離兩個都笑到講唔到野
球隊比賽前,教練好嚴肅咁講有幾重要,對面會點踢,我地要點踢之類,佢話對面有個好撚勁既要守好,我即刻諗到mark實個一號,笑到鬆唔到,教練屌尻我啦,話咁好笑姐係今日睇我表演啦,然後個日被迫同條友對位,跑撚到我仆街

同埋細個中學上堂,講緊日本侵華個課,唔知做咩成個腦都係殺死丁力個仆街,笑到癲左,比個老師記左個缺點,後尾係訓導處比主任問點解,佢聽完同我傾套戲好好睇,然後就放左我走
我都試過屋企請左啲師傅誦經 要所有屋企人跟讀 但誦經通常越讀越快 啲師傅通隔一陣都會提你讀到邊 但隔兩秒已經已經lost左 忍唔住笑左出聲 搞到旁邊既屋企人都一齊忍笑
岸鳩?
宜家每次玩都會諗起你呢句
我都有我同隔離個frd笑到標眼水,即刻戴返個口罩扮病
呢個時勢扮咳
之前去ocamp 夜晚成組人一齊玩房game傾計 之後我組爸講左個勁好笑嘅笑話 佢話: 恐怖分子既下面係乜?咪恐怖分母囉! 我即刻笑到仆街 笑到收唔島聲
到左第二日食早餐 有個組女喺度喊 原來係佢屋企人有事入左醫院 之後我地一齊圍住佢安慰佢 問佢有冇野需要幫手 點知我突然醒起尋晚恐怖分母個笑話 勁大聲嘰左出黎 跟住全部人都望住我 我即刻扮打乞嗤 嘰嗤嘰嗤咁叫 但應該扮得太假 全部人o曬嘴 好似當左我係怪人咁 之後果日冇人理我 連group game都唔預我玩 最後我扮有事早啲出camp算
屌害人不淺
開會:「今日我地一齊高呼一下......」

我都試過類似
我+幾個同事對住老細傾野
冇啦啦我肚餓得濟咕 仲要超大聲
結果全部忍唔住笑 老細都尷尬
同個客face to face
一齊call緊中國support
個客講普通話係純粹將廣東話9個音講到變成普通話既4個音
仲衰過笨撚吹屎眼
帶住口罩笑 但都忍唔到笑左出聲
同埋有兩個同事都忍得好辛苦
我再係whatsapp send d膠圖引佢地再笑
佢地都把持唔住笑出嚟
之不過 個中國support又聽得明
我家姐都係咁明明首歌啱音,佢好有自信好大聲咁唱到五音不全,唔啱音
我個隔離忍笑忍到仆街
我試過係喪禮時好想笑
唔係有乜咁好笑
而係我戴慣左笑的假面具
變唔返本黎ge我
係某大幫會選幫主個陣比個o靚妹陰左
笑到差d抖唔到氣
之後仲燉埋冬菇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞