有冇試過係唔適當既場合笑出聲?

778 回覆
4135 Like 46 Dislike
中學有個on9阿sir鬧緊人
氣氛好凝重個時佢嬲到拎起本書拍落枱
聽到’’卡拿’’一聲斷左手指
全班忍笑忍到震曬
阿sir塊面白曬遞起隻手叫我地笑
勿相認
去到最尾噴水落地果下我都噴左
以前中學上某堂個呀sir堂堂係到鬧人鬧到落堂
有日佢又鬧緊我地全班 全班靜晒係到聽佢鬧人
佢鬧鬧下講左句「我不嬲都唔鬧人嘅」
我即刻比佢呢句戳到笑點係咁忍笑但我又好想同隔離個人一齊笑 就撞一撞佢手踭 之後隔離個人同我一齊忍笑忍到震
個呀sir見到我地係咁笑就冇再鬧
中學嗰陣啊sir問有冇人識讀 豬肉絛蟲 我前面個男仔讀咗 豬肉閪蟲 我同隔離位笑咗成堂
中學英文堂輪流present
有個新移民同學英文唔好
present 內容講佢想學好英文
佢不斷講I want to get a high mark
我本身冇乜野聽完就算
依個時候我隔離同學細細聲講she wants to get a 閪 mark
跟住我就忍唔住爆笑 笑到miss要暫停問我笑咩
Cls 佢係到鳩摸人地個頭做乜鳩 忍唔撚住
屌係條街笑撚左出聲
扮緊工嘅時候 睇呢個post
我就嚟笑到斷氣
吹到甩左
想知依家仲有無同個仆街同學聯絡
個陣中學 有個自信心爆棚嘅男仔
話一定要幫自己個社拎全場總冠軍
到最後一項4x400佢跑最尾
到差唔多衝線嘅時候突然舉高雙手贏硬咁
點知拎唔實支接力棒俾人DQ
我地成班係看台笑撚到仆街
佢坐左係個跑道喊
破地獄嗰陣
覺得個道士好似爆旋陀螺
就笑左出聲
之後比老豆拉左出靈堂

兩個一齊笑
笑到我
其實一共三個有笑
我同隔離位仲有前面一個
以我所知佢地都好霉,成日冇工開,冇份工做得長,但明明升左band 1英中
我由升中學開始就黑到而家,懷疑係咒怨
試過
但屋企人唔係嚴肅哥d
個道士讀錯名 一家人一齊笑
啲大陸人落嚟香港乞食呀
有次返工搭lift
有d寫字樓lift 撳樓層粒掣可以連撳兩次取消
咁個次唔知點解手多多
走去玩下啲掣,撳下人地要停個層樓
部lift差唔多要停嘅時候俾我取消咗
部lift減速後再加速
後面啲人好奇怪咁話做咩事呀係唔係壞咗
我個下心知仆街啦但又好想笑
唯有忍住道氣之扮冇嘢
應該冇人發現兇手係我
幾日後部lift 取消左呢個功能
我諗可能同我有關
勸大家係靈堂果陣有幾好笑都好,真係死忍爛忍跑走咩都好都唔好俾人見到

有次個fd走左,朋友a同朋友b都黎左,兩個都同先人熟,但a同b係唔識對方,我就咁岩兩個都識

朋友a睇破地獄係咁震,最尾笑埋出聲 朋友b本身個人好易燥底,同埋佢都真係好傷心,見到朋友a係度笑就興過火屎,真係想走過去屌7佢 即刻捉住佢再細聲係咁講 俾啊X走得好好睇睇 俾啊X走得好好睇睇 先無事
老細係大陸人 廣東話同英文都好重口音

咁有次佢問我識唔識咩「屙篤茄」

後來講講下先知

原來佢係想講「AutoCAD」

之後好大聲笑咗出嚟

邊到有唔對路 拍得算幾好
記得之前考中文oral mock
題目唔記得 但係有個同學a引用朱克伯格做中途quit u代表講左一大輪

然後到同學d個時佢up完自己野,好認真咁話:「唔係好明同學a點解用豬八戒呢個做例子。」

同學a答:「我話朱克伯格」
之後成場靜曬,三秒之後連老師都同我地一齊笑到尾
喪禮見到有啲10年都唔見先人一次嘅親戚喊到好撚假

笑撚咗一聲之後扮咳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞