補習天王June Leung出文,懷念「一代梟雄」葉繼歡!

946 回覆
31 Like 361 Dislike
樓主可唔可以解釋下點解要偷我post?
有心討論唔去原post講?
這樣做對你有什麼好處?
想搏咩?
自己友嘅料都偷?

因為你個po冇人流囉 俾多啲人睇到唔好咩 都quote左你

偷圖炒post都有人撐,唔通都係六月娘嘅學生

兩個po唔同台 又有俾source 咁都叫抄
這樣做對你有什麼好處?
想搏咩?
自己友嘅料都偷?

咁點解圖就第一時間放
sources就遲d放?
唔可以一次過放埋
發神經 jpg
這樣做對你有什麼好處?
想搏咩?
自己友嘅料都偷?

偷圖抄post 無經原作者同意
Quote 左sources 就合理化
又學到野,以後都可以咁樣開post
Cc 台手台真叻叻

連圖都完封不動搬過黎
咁都唔叫抄
這樣做對你有什麼好處?
想搏咩?
自己友嘅料都偷?

Cc 台手台真叻叻

連圖都完封不動搬過黎
咁都唔叫抄

唔同台 無人流啊
這樣做對你有什麼好處?
想搏咩?
自己友嘅料都偷?

Cc 台手台真叻叻

連圖都完封不動搬過黎
咁都唔叫抄

唔同台 無人流啊

唔好咁啦人哋可能睇完急住出post先唔記得咗出source 姐,因為人哋覺得無謂嘅野佢唔會記得架
這樣做對你有什麼好處?
想搏咩?
自己友嘅料都偷?

Cc 台手台真叻叻

連圖都完封不動搬過黎
咁都唔叫抄

唔同台 無人流啊

唔好咁啦人哋可能睇完急住出post先唔記得咗出source 姐,因為人哋覺得無謂嘅野佢唔會記得架

抄post...
有咩...
唔記得啦...
這樣做對你有什麼好處?
想搏咩?
自己友嘅料都偷?

我都唔想咁坦白咁講……
這樣做對你有什麼好處?
想搏咩?
自己友嘅料都偷?

算啦。

無謂傷和氣
有quote source,即係明知已經有post 都仲要開多個,唔係偷係咩
又一次大戰
有quote source,即係明知已經有post 都仲要開多個,唔係偷係咩

唔同台喎老細。

係咪有規矩一個post只可以出一個台?
如果有出quote都叫偷。

咁成個時事台都係偷人地報紙新聞。

應該執七左佢
上面唔開心果位創意台連登子係咪怪我做得好過你?

係既我對唔住呀真係。
我「誠心道歉」呀。
講多句啦。

同一個post,你出係創意台,反應唔多夠我係時事台熱烈。

原因係咩,你自己反思下啦不如。
留名睇樓主潛
留名睇樓主潛

潛乜鬼

各有各做。我又有落quote。
講多句啦。

同一個post,你出係創意台,反應唔多夠我係時事台熱烈。

原因係咩,你自己反思下啦不如。

WoW
好有道理咁喎偷post狗

落晒quote都叫偷。不如你自己起個壇自己玩把啦
大佬 讀過大專都知要第一時間落reference同citation啦
留名睇樓主潛

潛乜鬼

各有各做。我又有落quote。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞