補習天王June Leung出文,懷念「一代梟雄」葉繼歡!

946 回覆
31 Like 361 Dislike
思覺脫=CC台葉繼歡
同backup 佬冇分別
抄完人當自己 重條條道理咁屌返原創

我有落quote。

content farm係假新聞喎

咁我依加話俾你知
content farm唔只出假新聞
重會好似你條撚屌咁偷野
就好似之前偷達哥啲片黎賺錢條仆街咁

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

提提你:記住支持網絡23條喎

人地反網絡23 係因為會殺埋啲二創
請問你個post 邊忽二創呀

偷你就偷啦 咪再用落quote 打飛機啦
都係個句 未經授權 拎正版CD upload 上網落quote 咪又係侵權

偷到咁學人講二創
你落完個referrence 都知要用返自己啲字打返出嚟啦

咁我依加話俾你知
重會好似你條撚屌咁偷野

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

都係個句 未經授權 拎正版CD upload 上網落quote 咪又係侵權

偷到咁學人講二創

咁我依加話俾你知
重會好似你條撚屌咁偷野

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

偷到咁學人講二創

無啦無啦

成個時事台都係照copy各大傳媒。

連圖都照copy過黎。

今次時事台真係要執啦
思覺脫=CC台葉繼歡

Yes
如果大家想有更深入討論或者bin屍 請去番原post
燈塔六月娘向一代梟雄致敬!
https://lihkg.com/thread/207918?ref=ios
原來波台狗最終極既目的就係要時事台摺。

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

偷到咁學人講二創

不過可能樓豬又係覺得唔重要好無謂,所以唔記得姐
思覺脫=CC台葉繼歡

Yes

笑左。多謝晒呀。

落晒quote都叫偷。不如你自己起個壇自己玩把啦

仲要咁串人
同一個壇已經有post 仲開多個,咁撚小圈子不如cc台獨立開多個壇自己圍爐
唔可以入去原post 討論?落quote 又唔係落得好,仲以為自己大晒

屌依條辣殺既行為
同啲仆街辣殺content farm將原片download咗
然後再放返喺自己個pg再落quote有乜野分別?
大家都係放喺youtube啫是咪先?
樓豬講野之前用吓個腦啦戇尻

嘩。

波台狗又要重新定義出post守則了。

真係惡

請閣下指出其行徑同content farm有乜野分別?
柒咗就認啦好嗎?

重有
我就不嬲冇上波台既
所以唔洗話我係波台狗
亦唔洗拉波台落水
一人做事一人當

咁我依加話俾你知
重會好似你條撚屌咁偷野

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

請唔好混淆視聽
網絡23條係連二次創作都會俾人拉
但係二次創作係唔會損害到原創作既利益
但係你條撚屌就搶哂原po既focus囉 明未啊?

嘩。真係好深。

「搶原po focus」。

um

轉貼生果報新聞,算唔算「搶原po focus」呢?

又一次混淆視聽
你咁樣轉發係喺同一個平台下吖嘛
轉貼新聞係已經轉貼到另一個platform啦
唔會影響到原新聞網既利益
唔該閣下下一次作一個好啲既比喻好嗎?
如果有出quote都叫偷。

咁成個時事台都係偷人地報紙新聞。

應該執七左佢

你偷人個post 喎 人地係報紙?
偷就認啦 未見過人咁戇鳩 copy 人地內容開新post

有出quote的確唔可以叫偷既
但係你係人地話你偷人post之後先落quote就係叫偷 啫係你係便利店攞左件貨唔比錢走出門口比人捉到比返錢咁係咪叫偷野呀柒頭

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

偷到咁學人講二創

無啦無啦

連圖都照copy過黎。

今次時事台真係要執啦

屌你一單還一單人哋都叫有下原link,你直頭搬自己友個post張圖出嚟開另外一個post喎

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

偷到咁學人講二創

無啦無啦

連圖都照copy過黎。

今次時事台真係要執啦

人地cope完都冇你咁串
又唔見人地會屌返原創 叫佢反思
原來波台狗最終極既目的就係要時事台摺。

唔摺得架,摺咗點可以成日嚟搵你玩
同埋你直頭係將人地原po樓主張相照cap過黎 唔識自己去cap?就算你話六月娘del左po你要攞圖開post你唔識問過原po作者先?

落晒quote都叫偷。不如你自己起個壇自己玩把啦

仲要咁串人
同一個壇已經有post 仲開多個,咁撚小圈子不如cc台獨立開多個壇自己圍爐
唔可以入去原post 討論?落quote 又唔係落得好,仲以為自己大晒

屌依條辣殺既行為
同啲仆街辣殺content farm將原片download咗
然後再放返喺自己個pg再落quote有乜野分別?
大家都係放喺youtube啫是咪先?
樓豬講野之前用吓個腦啦戇尻

嘩。

波台狗又要重新定義出post守則了。

真係惡

請閣下指出其行徑同content farm有乜野分別?
柒咗就認啦好嗎?

重有
我就不嬲冇上波台既
所以唔洗話我係波台狗
亦唔洗拉波台落水
一人做事一人當

咁我依加話俾你知
重會好似你條撚屌咁偷野

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

請唔好混淆視聽
網絡23條係連二次創作都會俾人拉
但係二次創作係唔會損害到原創作既利益
但係你條撚屌就搶哂原po既focus囉 明未啊?

嘩。真係好深。

「搶原po focus」。

um

轉貼生果報新聞,算唔算「搶原po focus」呢?

又一次混淆視聽
你咁樣轉發係喺同一個平台下吖嘛
轉貼新聞係已經轉貼到另一個platform啦
唔會影響到原新聞網既利益
唔該閣下下一次作一個好啲既比喻好嗎?

點會唔影響「原新聞」利益?

人地寫稿唔使錢?人地影相唔使錢?

你貼新聞係連登,連登有錢賺,有無分畀生果報?

d人上左連登睇新聞,唔再上生果報睇新聞,

又算唔算「影響」人地利益呢又?
唔知呢度有幾多個係波台狗
枃臭時事台個朵未多得你呢D垃圾會員囉
思覺狗
整臭時事台個朵未多得你呢D垃圾會員囉
思覺狗

脫兄會唔會以為呢度全部都係

我而家決定屈下係波台,話說歐聯係幾時
如果有出quote都叫偷。

咁成個時事台都係偷人地報紙新聞。

應該執七左佢

你偷人個post 喎 人地係報紙?
偷就認啦 未見過人咁戇鳩 copy 人地內容開新post

有出quote的確唔可以叫偷既
但係你係人地話你偷人post之後先落quote就係叫偷 啫係你係便利店攞左件貨唔比錢走出門口比人捉到比返錢咁係咪叫偷野呀柒頭

你睇清楚先。

我出左quote先

然後個「原作者」先話我「偷」

要認清楚時序呀。

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

偷到咁學人講二創

無啦無啦

連圖都照copy過黎。

今次時事台真係要執啦

人地cope完都冇你咁串
又唔見人地會屌返原創 叫佢反思

因為生果報班人都無走黎連登咬人。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞