補習天王June Leung出文,懷念「一代梟雄」葉繼歡!

946 回覆
31 Like 361 Dislike
網絡世界,大家同一身份、同一地位。

唔該唔好將你果一套加落我度。

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣
點會存在屌唔屌得你嘅問題?

你有權利屌。我一樣有權屌返你。
落quote大撚晒?
你有冇經人地同意?

咪係,都無問過june leung

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

你係有理咪屌囉

落左quote。

提提你:記住支持網絡23條喎

請唔好混淆視聽
網絡23條係連二次創作都會俾人拉
但係二次創作係唔會損害到原創作既利益
但係你條撚屌就搶哂原po既focus囉 明未啊?

嘩。真係好深。

「搶原po focus」。

um

轉貼生果報新聞,算唔算「搶原po focus」呢?

報章媒體一直都係歡迎其他人將資訊轉貼傳播

第一。
論壇都不嬲係「高登」「公海」兩邊轉。

第二。
報章媒體係有要求過轉載要落quote。不過時事台就唔覺有人quote source

做好自己就夠,人哋偷嘢你就要跟大隊?
時事台我見唔少都有貼link喎

你見到有貼link既,我見到無貼link既。

你有你既事實,我都有我見到既事實。

咁原post主同唔同意你post呀

june leung又同唔同意佢寫既野畀人貼出黎笑呀又?

又轉移視線話人點點點
自己明明喺件事上係理虧
真係唔明你點樣可以厚臉皮到咁

講到尾,你邊位先?

唔好係扮大佬啦。

連登好、高登好,你有你做,我有我做。

我點做事關你撚事咩。

如果大家係平起平坐嘅話
咁大家都有資格去指責其他有不足之處嘅人
唔應該講「你邊位呀、有咩資格呀」等廢言

咁你而家試圖「凌駕」我喎。我實趙你架。

唔係凌駕你,係指出你唔啱嘅地方,希望你接受自己不足之處同反思
呢點唔係純綷我一個人嘅睇法,事實上你係理虧在先
而你選擇一直兜、一直迴避、唔承認自己過失
咁樣你仍然都係覺得自己冇錯嘅話
就真係無藥可救
有咩話原唔原創 大家都係笑鳩六月娘,成撚製造罵戰好撚柒煩

搞清楚先 而家樓主有加到自己感受去引起討論
而思覺脫就直接搬字過紙
有分別之處

我有改過一個吸引d既題目

呢個係我add.value既地方

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

我係屌緊你呢件事有問題嘅地方
你屌我啲咩?屌我多事定屌我冇資格話你?

落左quote。

提提你:記住支持網絡23條喎

請唔好混淆視聽
網絡23條係連二次創作都會俾人拉
但係二次創作係唔會損害到原創作既利益
但係你條撚屌就搶哂原po既focus囉 明未啊?

嘩。真係好深。

「搶原po focus」。

um

轉貼生果報新聞,算唔算「搶原po focus」呢?

報章媒體一直都係歡迎其他人將資訊轉貼傳播

第一。
論壇都不嬲係「高登」「公海」兩邊轉。

第二。
報章媒體係有要求過轉載要落quote。不過時事台就唔覺有人quote source

做好自己就夠,人哋偷嘢你就要跟大隊?
時事台我見唔少都有貼link喎

你見到有貼link既,我見到無貼link既。

你有你既事實,我都有我見到既事實。

咁原post主同唔同意你post呀

june leung又同唔同意佢寫既野畀人貼出黎笑呀又?

又轉移視線話人點點點
自己明明喺件事上係理虧
真係唔明你點樣可以厚臉皮到咁

講到尾,你邊位先?

唔好係扮大佬啦。

連登好、高登好,你有你做,我有我做。

我點做事關你撚事咩。

如果大家係平起平坐嘅話
咁大家都有資格去指責其他有不足之處嘅人
唔應該講「你邊位呀、有咩資格呀」等廢言

咁你而家試圖「凌駕」我喎。我實趙你架。

唔係凌駕你,係指出你唔啱嘅地方,希望你接受自己不足之處同反思
呢點唔係純綷我一個人嘅睇法,事實上你係理虧在先
而你選擇一直兜、一直迴避、唔承認自己過失
咁樣你仍然都係覺得自己冇錯嘅話
就真係無藥可救

因為網絡世界根本無需理會呢d所謂「對」「錯」

上論壇就係要鳩up要痛快。

june leung呢d post畀半日佢都嫌多。

轉個頭就下一樣。

諗咁多道德野把鬼

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

慳返下啖氣啦

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

我屌你係度用自己果套道德野強加去人地度。
落quote大撚晒?
你有冇經人地同意?

小學雞到你,自己有錯就調返轉指責人哋都有錯,所以自己就冇錯
又「贈」多你一句啦power off

香港地係咁架啦。

乜鳩神魔之塔、乜鳩miniso、乜鳩100毛、乜鳩年宵檔、………

現實世界就係咁運作。

世代變左架啦。

放開包伏,接受下新道德標準啦

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

慳返下啖氣啦

想係cc台提升連登質素成班都係智力有問題 偷post當食生菜 原post主屌都當無野既人 仲有其他人圍爐幫佢 慳啖氣啦
落quote大撚晒?
你有冇經人地同意?

錯?點介定?

用你個標準?定用我個標準?

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

慳返下啖氣啦

想係cc台提升連登質素成班都係智力有問題 偷post當食生菜 原post主屌都當無野既人 仲有其他人圍爐幫佢 慳啖氣啦

Yes

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

慳返下啖氣啦

Yes

竟然見到師兄

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

大家嘅價值同道德觀唔同,就會引起衝突,最終其中一方必定會被排擠,呢點係自從有文明開始人類群體生活嘅定律。

自由絕非絕對自由,當有損害到其他人嘅利益或者其他傷害人嘅行為,而件事係唔合情唔合理,你又一幅嬲打嘅態度,必定受到反噬。
落quote大撚晒?
你有冇經人地同意?

錯?點介定?

抄POST都要介定對與錯?你痴咗線?

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

大家嘅價值同道德觀唔同,就會引起衝突,最終其中一方必定會被排擠,呢點係自從有文明開始人類群體生活嘅定律。

自由絕非絕對自由,當有損害到其他人嘅利益或者其他傷害人嘅行為,而件事係唔合情唔合理,你又一幅嬲打嘅態度,必定受到反噬。

排擠?

而家係劣質既支那人文化排擠較文明既殖民地文化?

定掉轉?

香港地,你話邊個排擠邊個呢又?

時代唔同架啦,仲用以前果套,唔work架啦
落quote大撚晒?
你有冇經人地同意?

錯?點介定?

用佢個標準算啦 柒左唔記得 偷野無錯 就係佢d禁準
落quote大撚晒?
你有冇經人地同意?

錯?點介定?

用佢個標準算啦 柒左唔記得 偷野無錯 就係佢d標準
落quote大撚晒?
你有冇經人地同意?

錯?點介定?

咁你要問下神魔之搭、miniso、

再唔係你問下連登創辦人。問佢有無考慮過林祖舜既感受?

咪係度扮大佬。

既然大家身份一樣

排擠?

而家係劣質既支那人文化排擠較文明既殖民地文化?

定掉轉?

香港地,你話邊個排擠邊個呢又?

時代唔同架啦,仲用以前果套,唔work架啦

你可以睇到依家呢度唔少人都唔同意你所作所為,從而疏離你,如此可見好明顯我講嗰套仲係work。
power off你講果套,早二十年前我實跟你既。

而家?不了。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞