補習天王June Leung出文,懷念「一代梟雄」葉繼歡!

946 回覆
31 Like 361 Dislike
Push
[quote]
落晒quote都叫偷。不如你自己起個壇自己玩把啦

仲要咁串人
同一個壇已經有post 仲開多個,咁撚小圈子不如cc台獨立開多個壇自己圍爐
唔可以入去原post 討論?落quote 又唔係落得好,仲以為自己大晒

屌依條辣殺既行為
同啲仆街辣殺content farm將原片download咗
然後再放返喺自己個pg再落quote有乜野分別?
大家都係放喺youtube啫是咪先?
樓豬講野之前用吓個腦啦戇尻

嘩。

波台狗又要重新定義出post守則了。

真係惡

請閣下指出其行徑同content farm有乜野分別?
柒咗就認啦好嗎?

重有
我就不嬲冇上波台既
所以唔洗話我係波台狗
亦唔洗拉波台落水
一人做事一人當

content farm係假新聞喎

咁我依加話俾你知
content farm唔只出假新聞
重會好似你條撚屌咁偷野
就好似之前偷達哥啲片黎賺錢條仆街咁

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

提提你:記住支持網絡23條喎

請唔好混淆視聽
網絡23條係連二次創作都會俾人拉
但係二次創作係唔會損害到原創作既利益
但係你條撚屌就搶哂原po既focus囉 明未啊?

嘩。真係好深。

「搶原po focus」。

um

轉貼生果報新聞,算唔算「搶原po focus」呢?

又一次混淆視聽
你咁樣轉發係喺同一個平台下吖嘛
轉貼新聞係已經轉貼到另一個platform啦
唔會影響到原新聞網既利益
唔該閣下下一次作一個好啲既比喻好嗎?

點會唔影響「原新聞」利益?

人地寫稿唔使錢?人地影相唔使錢?

你貼新聞係連登,連登有錢賺,有無分畀生果報?

d人上左連登睇新聞,唔再上生果報睇新聞

又算唔算「影響」人地利益呢又?

點解copy咗過黎=唔去原網睇?
推論何在?

同時
如果閣下所講既推論係啱既
咁係咪默認咗其行徑會搶咗人地原po既焦點?

同一道理。

佢係創意台出post,我係時事台出post

用返你果句

「點解copy咗過黎=唔去原網睇?
推論何在?」

大家喺同一個platform下po
就會有直接

既利益衝突
因為係一個零和遊戲
如果你個po多啲人睇, 就一定會令原po小咗人睇

但係從第二個平台下copy
唔一定會令啲人唔返原網睇

去開時事台唔一定去創意台

去開創意台唔一定去時事台

你睇下班「波台狗」黎時事台洗版都唔去創意台出post就知。

用返你個推論,兩個台既讀者群一樣可以唔同。

唔同台只係連登下既分支
如果以熱門黎計算
推論就成立
而且波台使用者唔去創意台係某部份人既事
但係事實上有人係會睇幾個台
你唔可以排除有人同時上創意同時事

用返你推論:

咁你一樣「唔可以排除有人同時上連登同生果報官網」。

上連登同上生果可以同時存在
但係兩頭po = mutually exclusive

點解兩頭po係mutual exclusive?

你唔可以排除有人只上其中一個台

可以
但係如果我係以熱門黎計
咁就成問題

有咩問題呢? click左一個唔可以click另一個?

可能「原作者」靚仔d,d人鐘意特登回佢果個呢?
見到上面班友真係忍唔住笑

賊王死左先夠膽係度嗡嗡亂叫

行動力 膽識 道義

全部都好過你班撚樣一百倍以上

只係生錯地方 無受好既教育

一個人挑起全盛時期既警隊咁多年

你班廢物出少句聲縮埋一角打下飛機先出黎話人啦

你樓都未買得起啦

佢生得岩個時辰je。

遲出道二十年,佢香港拎ak,邊可能著得到草呀。

成隊支那兵走落黎捉人啦

只要有機會又無風險

港狗咪一樣會將人地既財物據為己有

上次戒款車公路跌錢

成班港狗衝落車搶仲記唔記得?

講撚到葉繼歡十惡不赦抬高自己

人鐘意企道德高地架啦

唔同台只係連登下既分支
如果以熱門黎計算
推論就成立

用返你推論:

可以
但係如果我係以熱門黎計
咁就成問題

你買完翻版會唔會再買返隻正版

唔同台只係連登下既分支
如果以熱門黎計算
推論就成立

用返你推論:

可以
但係如果我係以熱門黎計
咁就成問題

同時
我都有講過
你po咗先
咁人地嗰個咪沉底囉
咁就唔會見到啦
痴撚線
其實樓主你係咪現實生活過得好辛苦,所以上黎連登玩埋啲狗屎垃圾自我滿足

so?

又有規矩高登既野唔可以帶過黎講?

乜你地唔係好想高登死既咩?

抄就抄啦,仲用咁多垃圾藉口喺度撐
你嗰個post連source都冇落呀

高登果d明抄架啦。你唔係要我顧及林祖舜既利益同感受下?

我無咁大愛喎。

屌你呢啲人死出連登啦,成個壇畀你哋搞臭哂

我仲以為個壇你開既tim。

規矩由你定?

有啲嘢唔駛一定要實牙實齒落哂規矩邊啲做得邊啲唔做得嘅

做人嘅基本良知你都冇?

你自己開個壇,咪你訂規距lor。

係呢度,大家咁高咁大。

咪係我面前扮大佬啦。

大你老母佬咩,成個post連其他人嘅留言搬嚟連登仲要咁嘅態度,人有各志人哋鍾意留喺紅登咪有得佢,抄post盞令更多外人覺得呢度以抄襲為生,連登冇人材咩?駛咩抄紅登post?

你都識講人各有志

各有各做法。

關你鬼事

LIHKG係在座咁多位巴絲打嘅討論平台
點可以由得你周圍抄POST影衰呢到
懷念爺爺

規矩由你定?

做人嘅基本良知你都冇?

係呢度,大家咁高咁大。

咪係我面前扮大佬啦。

大你老母佬咩,成個post連其他人嘅留言搬嚟連登仲要咁嘅態度,人有各志人哋鍾意留喺紅登咪有得佢,抄post盞令更多外人覺得呢度以抄襲為生,連登冇人材咩?駛咩抄紅登post?

你都識講人各有志

各有各做法。

關你鬼事

Poweroff
係咪無腦

規矩由你定?

做人嘅基本良知你都冇?

係呢度,大家咁高咁大。

咪係我面前扮大佬啦。

你都識講人各有志

各有各做法。

關你鬼事

Poweroff

唉,cc台巴打都唔幫你啊
抄完post仲叫原作者反思

100毛咪咁樣練成

你個page 冇人睇呀
我抄過黎先 我個page 幾十萬like

我就落晒quote。

點解唔一早落,點解之後可以用咁嘅態度對原POST嗰位樓主?

唔同台只係連登下既分支
如果以熱門黎計算
推論就成立

用返你推論:

可以
但係如果我係以熱門黎計
咁就成問題

同時
我都有講過
你po咗先
咁人地嗰個咪沉底囉
咁就唔會見到啦

兩個台,我呢邊有人回,唔會令果邊沉底。

so?

又有規矩高登既野唔可以帶過黎講?

乜你地唔係好想高登死既咩?

抄就抄啦,仲用咁多垃圾藉口喺度撐
你嗰個post連source都冇落呀

高登果d明抄架啦。你唔係要我顧及林祖舜既利益同感受下?

我無咁大愛喎。

規矩由你定?

做人嘅基本良知你都冇?

係呢度,大家咁高咁大。

咪係我面前扮大佬啦。

你都識講人各有志

各有各做法。

關你鬼事

咁你地記住唔好周圍抄新聞。
power_off係咪割左蓆

下?我有同佢一伙過咩?

一早話過佢有抄POST喎我

規矩由你定?

做人嘅基本良知你都冇?

係呢度,大家咁高咁大。

咪係我面前扮大佬啦。

你都識講人各有志

各有各做法。

關你鬼事

Poweroff

cc台咪得幾個正常 唔正常既咪佔大多數
抄post 都會幫得落手

係呢度,大家咁高咁大。

咪係我面前扮大佬啦。

你都識講人各有志

各有各做法。

關你鬼事

Poweroff

cc台咪得幾個正常 唔正常既咪佔大多數
抄post 都會幫得落手

100毛咪咁樣練成

你個page 冇人睇呀

我就落晒quote。

嘩。要點樣落都要你管?

睇黎你地真係好想訂立出post規距喎

仲要咁串人
同一個壇已經有post 仲開多個,咁撚小圈子不如cc台獨立開多個壇自己圍爐
唔可以入去原post 討論?落quote 又唔係落得好,仲以為自己大晒

屌依條辣殺既行為
同啲仆街辣殺content farm將原片download咗

嘩。

真係惡

柒咗就認啦好嗎?

重有
我就不嬲冇上波台既
所以唔洗話我係波台狗
亦唔洗拉波台落水
一人做事一人當

咁我依加話俾你知
重會好似你條撚屌咁偷野

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

留source係重要,但係如果之後原創人覺得反感,要求停止有關行為,理應接受同悔改。

仲要咁串人

屌依條辣殺既行為

嘩。

真係惡

柒咗就認啦好嗎?

重有
我就不嬲冇上波台既
所以唔洗話我係波台狗
亦唔洗拉波台落水
一人做事一人當

咁我依加話俾你知
重會好似你條撚屌咁偷野

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

落左quote。

提提你:記住支持網絡23條喎

請唔好混淆視聽
網絡23條係連二次創作都會俾人拉
但係二次創作係唔會損害到原創作既利益
但係你條撚屌就搶哂原po既focus囉 明未啊?

嘩。真係好深。

「搶原po focus」。

um

轉貼生果報新聞,算唔算「搶原po focus」呢?

報章媒體一直都係歡迎其他人將資訊轉貼傳播

100毛咪咁樣練成

你個page 冇人睇呀

我就落晒quote。

嘩。要點樣落都要你管?

睇黎你地真係好想訂立出post規距喎

power仔你點睇班cc台常客好落力支持思覺脫理直氣壯抄post

仲要咁串人

屌依條辣殺既行為

嘩。

真係惡

柒咗就認啦好嗎?

重有
我就不嬲冇上波台既
所以唔洗話我係波台狗
亦唔洗拉波台落水
一人做事一人當

咁我依加話俾你知
重會好似你條撚屌咁偷野

佢唔會明架

都係果句啦

我落晒quote

落quote大撚哂啊?
咁以後唔撚洗有人原創啦

留source係重要,但係如果之後原創人覺得反感,要求停止有關行為,理應接受同悔改。

好撚野。

上論壇上到要顧及「第三者」感受。

班波台狗成鳩日煩住我,我都好反感。

我又要「要求停止有關行為」,波台狗要「悔改」。

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞