2020/21 英國master討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔好意思亂入
想知我有uk degree 報 uk master
仲洗唔洗考多次IELTS
因為 ielts 3年就過期,啱啱好讀完degree就過
唔駛
試咗先 試衰都係幾百
始終有時收唔夠人都會畀後面差少少嘅人頂上
都要睇咩科 G5有啲科都會收得唔高
有英國degree唔洗ielts
唔一定 我有英國degree但係我15年畢業 今年報masters佢要我再考ielts
有問題想問

我本身澳洲bachelor of Business 畢業 如果想讀master of business analytics 係咪數底要好好?同埋需唔需要識coding programming果d?

利申唔想揀錯科
如果本身有BC咁要唔要考ielts?
澳洲degree報使唔使考ielts?
有冇人嚟緊10月去cardiff讀
想問呢到有無人今年都係去讀UCL嫁
本身仲諗緊 因為武肺仲好嚴重 睇下defer去出年讀
我工都辭左 一定會去了
巴打宜家去唔去?
而家幾月開學?我d fd大部分9月尾10月
我要10月尾11月
會去啊
睇大學(估)
我見好多有寫eng speaking countries degree, degree more than three years
就可以exempt
其實唔太洗問,你基本上報大學都會睇佢requirements架啦,你揀邊科讀邊間自然會睇
諗住申請defer entry 唔係好想go digital
因為想繼續讀phd所以唔想defer,好似d 細班都會face to face?

巴打讀咩?
Public Policy 遲一年讀都無乜所謂嘅係唔知佢俾唔俾姐
其實你地glasgow/Edinburgh個啲
驚唔驚啲英文?
有冇人報UOM仲未有消息
去過旅行覺得ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞