2020/21 英國master討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
有無人知英國邊間Grad school嘅Clin Psy course比較推薦? 👀 而家Yr 3 Major Psycho,但係想做未來人plan定之後讀咩school嘅Clin Psy,求大大指點吓小弟
咩科
想問ielts 如果meet唔到係咪照報左先
其實香港既大學讀既英文course 可唔可以都俾人睇做alternative requirement
可以
當係conditional offer比你
到你meet到requirements 就出cas比你

利申 上年入學
overall 6.5 炒左speaking 無6
諗緊take唔take果d pre-master 果d英文班就算
個d好似好貴 我個間u要£2000幾
好彩武肺考duolingo 代
ielts橫掂個期2 3 禮拜就有,不如試多次?
都係二千幾港紙,相對平好多
speaking練多d part one 佢問你答個part
就算抽到part two 難topic
一開始比到好既first impression都有機拉到0.5分到
以我research 既資料
d requirement 係好strict
過唔到requirement 就唔會睇落去
但點都好,報左先啦
Allied health 就真係好strict
收到uom msc offer 十二月中報都算係快
想知如果申請BNO簽證,係咪就可以唔使另外再申請學生visa?
我諗緊點樣同學校講⋯⋯學校未必知發生咩事
今日先開始想報UK既master
見UCAS過左deadline
打算直接去d學校個網到apply
有無關於英國master既tg group
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞