2020/21 英國master討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
想問知唔知UCL urban design and planning同international planning 邊個岀路好啲? 🙈 冇bachelor㡳 想係英國做
兩個都有rtpi and rics accreditation

同埋我見sheffield 科UDP得rtpi, 知唔知冇rics 有冇咩disadvantage?
冇底係咪好難入

下次1001記得要開新post呀
正想覆但覆唔到 haha
Business ah marketing
屌仲要考ielts麻撚煩
有冇人會defer offer
我會申請
有冇人報machine learning/data science 既master?
有冇人會去edinburgh ?
下年你預比往年多人報,會收得比較高
如果有工作經驗或者會有幫助
不過你直接問admission team會準啲
今年FG留名
好迷惘 唔知直接去英國讀Masters好定係搵工好 今年咁嘅環境...
但係又未係好肯定自己想做咩 又驚入錯行/做爛市...
想報咩科Master
報左再defer啦
下年你無動力㗎啦
同埋你多一年又多個機會
Same...
我。但係degree係finance+Information system應該冇咩可能 operational research 有啲related同好似比較少人爭,報佢算
我都係 不過我自問競爭力比較差應該難搵工,所以應該都係報master先
有conditional offer, 想問知唔知UCL defer一年先讀 係佢confirm 哂所有野先apply defer 定交documents嘅時候apply埋? 同埋係咪用咩理由都可以defer到🥺
Hi 但係你打算幾時去讀?如果今年年尾就去讀,會唔會怕時間好緊,趕唔切安排?我依家係打算今年打住D短工先,出年先去......
屌 原來我Tutor仲未交Referee lette上去

屌四月deadline 而家仲未交

UCL仲未proceed我二月尾個application

玩完
今年年尾唔會趕啦 睇你想唔想去多
Ching Sorry我仲係一舊飯咁,因為原本坐定粒六打算做兩年野先去,但臨時決定早少少去...所以我希望問清楚D先麻煩曬

我以為如果今年年尾讀會趕,係因為我見如果想報船嘅話,好多船都係年尾deadline,然後For下一年?定有無其他途徑/時間架?

雖然我應該都係出年先去,因為識人都出年去所以想夾埋佢一齊去
有無人會去 / 依家係Glasgow呀 ?
諗住黎緊1月會去
有冇人怕果度啲武肺?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞