2020/21 英國master討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
啱先submitted一份application 唔知個result要等幾耐
係啊 可能我最早apply
Machine learning 唔係本身就係關stat + cs 事咩
巴打bachelor 咩hon
Low second up
Upper second. 話我gpa太低
咁我真係冇乜機 2:2
BTW 巴打諗住讀咩master?
噢,以為問我㖭

Upper second 都唔得,咁巴打你嗰科收好嚴喎
唔係啊 我都想知道下d info
個個都second up, 問過下d directors 又話對於fresh grad黎講經驗唔多重要
想讀Data Science 本科engine 有做過下developer
唔aim 超勁嘅u 的話,英國其實好多選擇
有冇Ching報咗LSE有updates
我報咗LSE A&F 上個禮拜五比擺咗喺waiting list 想知仲有冇機會
有無巴絲知邊間大學讀 教育學master比較好?
我背景係日本野雞大學畢業, 教育Major, 成績<3.0GPA
睇過唔少學校都驚達唔到minimum requirement, 有無巴絲可以指點下
報咗KCL、UCL、Glasgow、Cardiff同Leeds
等offer等到好煎熬
prof仲未寫reference letter
啱啱accept左Leeds 嘅offer,有無巴打絲打都係leeds或者明年8月會去?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞