2020/21 英國master討論區 (2)

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
唔該哂你
如果想報幾間穩陣d既應該邊幾間好
我冇睇晒成段文章,
但係有一兩點有啲想俾意見
你哋去之前
不如諗清楚到底你哋想讀乜嘢
你哋自己興趣係乜嘢
唔好為咗趕deadline就夾硬迫自己過去,
好浪費時間囉
又浪費咗錢
你依家走過去問又喺度Online
有咩意思呢
你哋不如計劃好 career path
到底係想點走先過去啦,
就算好多時都係咁講

你夠膽講話自己係一舊飯嘅話
就好明顯知道你根本都唔知自己想點
咁你走過去做咩呢
其實你確定咗自己嘅目標未㗎,報咗一課之後又好似想報另外一課,好嘥時間
唔使諗呀,統一International student School free唔好發夢啦
唔好意思我回覆左舊嘅post .... 喺度講聲sorry先
唔好意思多口答句, Urban planning 唔係建築個Field嘅咩..
算關事既 轉行嘛
咁差咗好遠喎
你使唔使比Portfolio 同埋如果你apply Master嘅話正常都要比 reference letter..
師兄有啲難道喎
點都好啦加油
支持你
多謝你呀
我唔會揀urban design所以未至於要交portfolio
Academic Reference一定比唔到關事既
Professional Reference就反而少少關事 本身份工都轉左一半行
咁師兄最後揀咗邊科啊
好有興趣知道
yes
我冇咁好彩有得揀
主要都報Planning既科
你諗住報2021 September intake?
係呀,已有offer
我問過幾間U, 佢地都叫我等Bno visa 出咗先再報 巴打有冇tg?
我唔熟bno visa,因為我有bc
幫唔到你
Oh. 順便問一下,你大概等咗幾耐先有offer?
間間U都唔同
其實我仲等緊其他
有啲我上年9月send左都未有
有啲就2,3個月到覆左我
想問下你係報邊個? 我諗緊報佢個MSc finance 定係MSc global finance 好好似差唔多 但後者online 讀冇咁貴
唔該巴打
師兄,咁得意呢我同你調返轉喎,我報學校嗰陣同佢講我已經係application processor緊所以照報佢哋冇問題喎你講個BNO係1月31號先可以申請嗰本BNO定係Renew嗰本BNO?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞